Babasının öldüğünü uçaktan inince söyleyeceklerdi

Güncelleme Tarihi:

Babasının öldüğünü uçaktan inince söyleyeceklerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 12:38

İstanbul, Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanı’ndan kalkışından bir süre sonra irtibat kesilen ve Marmara Ereğlisi açıklarında düştüğü açıklanan tek motorlu uçakta hayatını kaybeden işkadını Lisa Şener’in babasının da olaydan birkaç saat önce Almanya’da hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Yakınlarının acı haberi Şener’e uçuştan sonra vermeyi düşündükleri ancak gelen kaza haberi ile şoke oldukları öğrenildi.

Haberin Devamı

Lisa Şener'in eğitim uçağının Marmara Ereğlisi açıklarında düştüğü haberini alan genç kadının yakınları, vakit kaybetmeden bölgeye doğru yola çıktı. Sabah Gazetesi’nin haberine göre kazanın şokunu yaşayan Lisa Şener'in ablası Sema Karahan, kardeşine söylemeye vakit bulamadığı acı gerçeği açıkladı.

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

DÜŞEN UÇAĞIN PARÇALARI / WEB TV

"O benim kızım gibiydi, onu ben okutup büyüttüm, o benim her şeyim" diyen Karahan "Babamız Sait Ayhan, bu sabah 01.00'de Almanya'da kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Uçuştan haberim vardı. Lisa babasına çok düşkün olduğu için babasının öldüğünü hemen söyleyememiştim. Bugün uçuştan sonra söylemeyi umuyordum. Babasının öldüğünü bile öğrenemedi" diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

PİLOTLARIN CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU / WEB TV

LİSA ŞENER'İN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

CESETLER ADLİ TIP’TA

Öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener’in cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçağın yerinin tespit edilmesinin ardından çıkartılan cesetler kıyıya çıkartıldı. Yapılan incelemenin ardından Büyükçekmece Belediyesi’ne ait iki ambulansa konulan cesetler otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

SON DERECE TECRÜBELİYDİ

Düşen uçakta hayatını kaybeden öğretmen pilot Hikmet Aral’ın öğrencilerinden işadamı Fikret Yeşilçay, "Hikmet hocam bu ülkede yetişen en iyi pilotlardan bir tanesiydi. Son derece tecrübeli, ne yaptığını bilen ve bizleri yetiştiren çok iyi bir insandı. Acımız çok büyük. İlk duyduğumuzda şok oldu. Bir arkadaşım ‘Hikmet hocanın uçağı düşmüş’ dedi. Öğrencileri olarak hepimiz koştuk. Hezarfen Havaalanı’nda toplandık. Keşke böyle olmasaydı" dedi.

30 METRE DERİNDE UÇAĞIN GÖVDESİ BULUNDU

Bu arada düşen uçak denizin 30 metre dibinde tespit edildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar, sahilden 400 metre açıkta 30 metre derinlikte ’Cirrus’ tipi pervaneli uçağın gövdesi, motoru, kuyruğu, pervanesi ve tekerleklerini tespit etti. Denizdeki parçalar çağırılan römorkor aracılığı ile çıkarılarak uzmanların incelemesine sunulacak.

Haberin Devamı

PERVANEYE YILDIRIM İSABET ETTİ

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen uçaktaki öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener’in dün denizde bulunmasından sonra cesetleri üzerinde ilk otopsi yapıldı. Otopside öğretmen pilot Hikmet Aral’ın vucudunda yanık olduğu belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İncele Şube Müdürlüğü uzmanları bunun muhtemelen uçağın pervanesine yıldırım düştüğünü gösterdiğini kaydettiler. Yıldırım düşmesi sonucu pervaneden kopan parçaların kokpite girdiğini öğrenci pilot Lisa Şener’in başında ve bacaklarındaki yaralanmaların bu durumu gösterdiği kaydedildi.

Öte yandran Çorlu Havaalanı Müdürlüğü yetkilileri, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi yakınlarındaki BOTAŞ’a ait LNG tesislerinin bulunduğunu belirterek, bu bölgenin uçuşa yasak olduğunu söylediler. Ancak, uçağın geliş istikametinin yanı sıra bölgede yoğun CB olarak adlandırılan, tehlikeli elektrik yüküne sahip ’cumulonimbus’ bulutlarının olması nedeniyle pilotların kaçınma yaparak yasak bölge üzerinden geçmeyi tercih ettikleri tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kazanın asıl nedeni, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaza Kırım Ekibi’nin yapacağı araştırmalar ve hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.

LİSA ŞENER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Marmara Ereğlisi açıklarında düşen tek motorlu uçakta hayatını kaybeden işkadını Lisa Şener’in cenazesi ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na götürüldü.

Cunda adasında tatil yapan oğlunu uçakla alıp İstanbul’a getirmek için yola çıktığı öğrenildi. Şener’in en yakın arkadaşı Handan Yay, onun eğitimini tamamlamış iyi bir pilot olduğunu ve eğitmeni Hikmet Aral’la sayısız defa uçtuğuna söyleyerek, " Oğlunu almaya gidiyordu. Uçağın kanadına yıldırım çarpmış. Yaşadığımız tam bir trajedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

OĞLU VE ABLALARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Babası Serdar Şener’le birlikte cenazeye gelen 11 yaşındaki Sascha Şener, annesinin ardından gözyaşı döktü. Lisa Şener’in Bahçeşehir Camisi’ndeki cenazesine Ablası Sema Karahan eşi Serdar Şener’in yanı sıra sahibi olduğu sinema şirketinin çalışanları ve arkadaşları katıldı. Lisa Şener’in tabutuna sarılıp gözyaşı döken abla Sema Karahan güçlükle teskin edildi. Şener’in ablaları ve oğlu cenaze namazında ön sırada saf tuttuğu görüldü. 44 yaşındaki Şener’in cenazesi ikindi namazının ardından kılanan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’na götürüldü.

BABASI DA AYNI GÜN ÖLDÜ

Bu arada Lisa Şener’in Almanya’da yaşayan babasının da aynı gün yaşamını yitirdiği ve ölüm haberinin kendisinden saklandığı ortaya çıktı. Cenazesi uçakla Almanya’dan Ankara’ya getirilen baba Sait Ayhan’ın cenazesinin yarın Şereflikoçhisar’da toprağa verileceği öğrenildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!