Yarış bulvarı 2 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yarış bulvarı 2 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 01:53

Çevre sakinlerinin her gece 8-10 otomobilin yarıştığını söylediği Ataşehir Bulvarı’nda korkulan oldu. Bulvarda aşırı hız yaptığı söylenen Adnan İper’in ani eğimde direksiyon hâkimiyetini yitirdiği Porsche, önce kaldırıma, sonra bir tümseğe çarptı. Buradan da uçup bir sitenin bahçesine düşen araçta bulunan İper ve arkadaşı Onur Çilingir kaza yerinde can verdi.

Haberin Devamı

Gecenin ilerleyen saatlerinde yarış pistine dönen Ataşehir’deki Ataşehir Bulvarı, dün sabah korkunç bir kazaya sahne oldu. TETAŞ İç ve Dış Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim İper’in 27 yaşındaki oğlu Adnan İper, dün saat 08.30 sıralarında, Porsche Cayman S marka otomobiliyle Ataşehir Bulvarı’na girdi. Görgü tanıklarının iddialarına göre süratli giden otomobil, yoldaki ani eğim nedeniyle kontrolden çıktı. Önce yol  kenarındaki kaldırıma, ardından da toprak alandaki tümseğe çarptı. Daha sonra duvarı aşıp bir sitenin bahçesine düştü.

KORKUNÇ KAZANIN FOTOĞRAFLARI

LÜKS ARAÇ 15 METRE UÇTU: 2 ÖLÜ / WEB TV

İkisi de üniversiteli

ABD’nin Florida’da eyaletinde bulunan Lynn Üniversitesi mezunu Adnan İper ile Bilkent Üniversitesi mezunu olan, “Toprağın Çocukları” adlı filmin setinde çalışan arkadaşı Onur Çilingir, parçaları 50 metreye dağılan otomobilde sıkıştı. İki gence ilk müdahaleyi, 24 yaşındaki Ercan Telli ve arkadaşları yaptı. Çağırılan itfaiye, İper ve Çilingir’i tavan ve kapıları keserek dışarı çıkardı. Ancak iki arkadaş can vermişti. Polis, Çilingir’in açık olan cep telefonundan Ankara’daki ailesini arayıp acı haberi verdi.

Yarış bulvarı 2 can aldı
Yarış bulvarı 2 can aldı

Filmini göremeden öldü

Haberin Devamı

“Toprağın Çocukları” filminin yönetmeni Ali Adnan Özgür, sette kendilerine her alanda yardımcı olan Onur Çilingir’in kaybını “büyük talihsizlik” olarak nitelendirdi. Özgür, “Onur çok akıllı, ağır başlı bir çocuktu. İlk işiydi. Bize sponsor bile bulmuştu. Kaybı büyük bir talihsizlik. Filmi göremeden öldü, ona üzülüyorum” dedi.

‘Gençler hızlıydı ama hata yolda’

KAZAYA ilk müdahale eden 24 yaşındaki motokurye Ercan Telli, asıl sorunun yolda olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Araçlar ve motosikletler bu yolda zaman zaman hız yapıyorlar. Ancak burada önemli olan nokta, yolun bir anda eğime düşmesi. Araçlar burada çoğunlukla direksiyon hakimiyetini kaybediyor. Burada çok kaza oluyor. Yolun hatalı olduğunu biliyorum. O yolun traşlanması lazım. O yolu sürekli kullandığım için biliyorum ve motosikletimle yavaş geçiyorum.”

Haberin Devamı

Okuyucu yorumları: Yarış pistine döndü

TRAFİK kazası haberi hürriyet.com.tr’de yayınlandıktan sonra onlarca okuyucu tarafından yorumlandı. Yorumlardan 2’si şöyle:
Sedat Erdoğan: Allah rahmet eylesin. Ailelere sabırlar dilerim. Arabanın markasına ve kazaya bakılırsa sebebin aşırı hız olduğu aşikar. Doğu Ataşehir’den Batı Ataşehir’e giderken, köprüyü geçer geçmez kaza olmuştur. Belediyenin acil önlem alması gereklidir. Çok kaza oluyor. Görüş mesafesi hiç yoktur.

İlker İşsever: Atasehir’in ana caddesi olan Turgut Özal Bulvarı üzerinde baslayan proje ve Trafik Müdürlüğü’nün oradan taşınması ile bulvar 2 kilometrelik bir yarış pistine dönüştü. Her gece 8-10 yarış yapılıyor. Geceleri uyumak mümkün değil. Allah rahmet eylesin ama bu kaza ve ölümlerin olacağı kesindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!