İstanbul'da korkunç kaza: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda korkunç kaza: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 10:41

İstanbul Ataşehir'de akılalmaz kaza. Porsche marka lüks araç, yaklaşık 15 metre havada uçtu. 1,5 metrelik duvarın da üstünden geçerek site bahçesine düşen otomobildeki sürücü Adnan İper ve Onur Çilingir hayatını kaybetti. Oyuncu Türkü Turan, Toprağın Çocukları setinde birlikte çalıştıkları Çilingir için Twitter hesabından baş sağlığı mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Türkü Turan:
Bu sabaha karşı Toprağın Çocukları ekibinden, arkadaşım Onur Çilingiri kaybettik.. Hepimizin başı sağ olsun…

LÜKS ARAÇ 15 METRE UÇTU: 2 ÖLÜ / WEB TV

İstanbul Ataşehir’de içinde iki gencin bulunduğu Porsche marka otomobil, iddialara göre aşırı sürat nedeniyle kontrolünü kaybederek yoldan çıktı. Kaldırıma çarparak havalanan otomobil yaklaşık 15 metre uçtu ve bir sitenin 3 metre bir sitenin yüksekliğindeki duvarını aşarak bahçesine düştü. Hurda yığını haline gelen otomobildeki 2 genç kaza yerinde hayatını kaybetti.

KORKUNÇ KAZANIN FOTOĞRAFLARI

Ataşehir Bulvarı üzerinde seyir halindeki Adnan İper’in kullandığı 34 AC 7844 plakalı porsche marka lüks otomobil, sabah saat 08.30 sıralarında iddialara göre aşırı hız nedeniyle kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil önce yol kenarındaki kaldırıma çarptı, bir süre sürüklenen otomobil daha sonra toprak alandaki tümseğe çarparak havalandı. 15 metre uçan otomobil daha sonra karşı yol kenarındaki sitenin 3 metrelik duvarını da aşarak sitenin bahçesine düştü. Sürücü Adnan İper (27) ile yanında bulunan arkadaşı Onur Çilingir (25) hurda yığını haline gelen otomobilde sıkıştılar. Çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otomobildeki gençler, itfaiyenin bir saat süren çalışmasının ardından otomobilden çıkarıldılar. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede gençlerin hayatını kaybettikleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

AİLELERİNE HABER VERİLDİ

Kaza yerinde hayatını kaybeden gençlerin cenazeleri savcının yaptığı incelemenin ardından morga kaldırıldı. Bazı site sakinleri büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek "Dışarı çıktığımızda sitenin bahçesine bir otomobilin uçtuğunu gördük hemen polise ve itfaiye ekiplerine haber verdik, çok şaşırdık" diye konuştular. Kazayı gören bazı vatandaşlar da "Otomobil hızlı bir şekilde ilerlerken önce kaldırıma çıkıp ardından toprak alanda sürüklenip sitenin duvarna çarparak bahçeye uçtu" dediler.  Polis ekipleri hayatını kaybeden gençlerden birinin telefonundan aile yakınlarına ulaşarak kazayı haber verdi. Gençlerin ailelerinin Ankara’da oldukları ve kazayı haber alarak İstanbul’a yola çıktıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

İŞ MAKİNESİYLE OTOPARKA ÇEKİLDİ

Kazanın ardından sitenin bahçesine uçan otomobili çıkarmak için bahçe demirlerinin kesilmesine, site yönetimi karşı çıktı. Bunun üzerine Ataşehir Belediyesi’nden bir iş makinesi olay yerine getirildi.  İş makinesine bağlanan otomobil,  duvarın üzerinden aşırılarak yüklendiği çekiciyle otoparka çekildi.

BULVARDA OTOMOBİL YARIŞLARI YAPILDIGI İDDİASI

Bu arada bazı çevre sakinleri de Ataşehir Bulvarı üzerinde otomobillerin hızlı gittiklerini, sık sık kazalar meydana geldiğini, hatta bazen yarış yaptıklarını belirterek yetkililerden önlem almalarını istediler. Lüks otomobilin çarpmanın etkisiyle sağ ön lastiğinin yerinden çıkarak parçalandığı görüldü. Dört bir yana savrulan parçalar belediye ekipleri tarafından toplanarak çekiciye yüklendi.

Haberin Devamı

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!