Pendik'te önce soygun sonra çatışma

Güncelleme Tarihi:

Pendikte önce soygun sonra çatışma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 12:05

Pendik'te kuyumcu soyan 2 kişi, polisle çatışmaya girdi. Soygunda kuyumcunun babası ve yoldan geçen bir vatandaş hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

PENDİK’te, biri çarşaflı iki erkek soydukları kuyumcu dükkanının sahibi ve babası ile kendilerini engellemek isteyen yoldan geçen bir kişiyi uzun namlulu silahla yaraladıktan sonra kaçtı. Polisin takip ettiği soygunculardan biri yakalanacağını anlayınca inşaat işçisini rehin aldı. Polisle çıkan çatışmada soyguncu ile rehin aldığı işçi de yaralandı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

SOYGUN GÜVENLİK KAMERASINDA / WEB TV

Pendik’te, kuyumcu dükkanının sahibi ve babası ile kendilerine engel olmak isteyen bir kişiyi yaralayarak kaçmak isteyen ve polisle silahlı çatışmaya giren biri çarşaflı iki soyguncu yakalandı. Olayda Rıfat Bilgin ve yoldan geçen 26 yaşındaki Yetkinay Urtekin hayatını kaybetti. Biri yaralı ele geçen 2 soyguncunun kaçmak için bindikleri minibüste parça tesirli 2 bomba bulundu. 2 soyguncunun emniyette yasadışı sol bir örgütten kayıtları olduğu açıklandı.

ÇATIŞMA SONRASI GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Biri çarşaflı iki kişi, saat 11.00 sıralarında, karı-koca gibi davranarak, bir kuyumcuya geldi. Soyguncular, üzerlerinde taşıdıkları uzun namlulu silahları 46 yaşındaki kuyumcu Şakir Bilgin ile o sırada dükkanda bulunan babası Rıfat Bilgin’e doğrultarak altınları istedi. Soyguncular, kendilerine direnen baba-oğula ateş etti. İki kurşun Şakir Bilgin’in koluna isabet etti. Kuyumcu Şakir Bilgin’in babası Rıfat Bilgin ise kalbine isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Tezgahtaki ve vitrindeki altınları alan soyguncular dışarı çıkarken olayı gören 26 yaşındaki Yetkinay Urtekin engellemek istedi. Soyguncular, yollarını kesen Yetkinay Urtekin’i de yaraladıktan sonra motosiklete binerek olay yerinden kaçtı. Dükkanın bulunduğu binada oturan bir kadın da üst kattan soyguncuların üzerine çöp kutusu attı. Altınları pembe çantaya koyan soyguncular, Esenler Mahallesi, Yayalar Caddesi’ne geldiklerinde bir panelvana çarptı. Motosikletleri hasar gören iki soyguncu yaya olarak kaçmaya çalıştı.

Çatışma çıktı

Soyguncular, kaçış için kullanmak üzere park ettikleri bir minibüsün bulunduğu Turna Sokağı’na geldi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, plakalası olmayan minibüse binen soyguncuları sıkıştırdı. Çarşaf giyen soyguncu 34 yaşındaki Cem G., minibüsten inerek kaçtı. Cem G. bir evin bahçesinde altınlarla birlikte yakalandı. Aynı yaştaki diğer soyguncu Ali Haydar Y., polislerle silahlı çatışmaya girdi. Ali Haydar Y., çıkan çatışma sırasında, yakındaki inşaatta çalışan Mesut Demirtaş’ı rehin aldı. Çatışmada soyguncu ile rehin aldığı inşaat işçisi yaralandı. Yaralılar Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kuyumcunun kalbinden yaralanan 65 yaşındaki babası Rıfat Bilgin hayatını kaybetti.

Minibüste bomba bulundu

Haberin Devamı

Öte yandan soyguncuların erişmeye çalıştıkları minibüste yapılan aramada, düzeneklere bağlı patlatılmaya hazır iki boru tipi bomba bulundu. Bombalar uzman polislerce etkisiz hale getirildi. Ali Haydar Y. ve Cem G’nin, yasadışı sol bir örgütten kaydı bulunduğu bildirildi. Geçmiş yıllarda MLKP örgütü üyeleri çarşaflı soygunlar gerçekleştirmişti. Bombalar üzerinde parmak izi ve diğer incelemeler yapılmak üzere Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. 2 soyguncunun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanacakları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!