14 Ağustos’ta toplanalım

Güncelleme Tarihi:

14 Ağustos’ta toplanalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 00:00

CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce, “TBMM’nin 14 Ağustos Salı günü olağanüstü toplantıya çağrılması” talebiyle dün TBMM Başkanlığı’na başvurdu.

Haberin Devamı

CHP’nin sunduğu gerekçede şu ifadelere yer verildi: “Türkiye içeride ve dış ilişkilerinde olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Terör tırmanmakta, Güneydoğu’daki olaylar sorunları daha da karmaşık hale getirmekte ve Türkiye’yi komşularıyla kalıcı gerginlikler, hatta savaş noktasına getiren tehlikeli gelişmeler yaşanmaktadır. Terör olayları ile Suriye ve Irak’la ilişkilerimiz bağlamında ülkemizin karşı karşıya bulunduğu iç ve dış tehditler konularının, bir genel görüşmeyle ele alınması ve bu bağlamda teröre karşı TBMM’nin kararlılığının ortaya konulması açılarından TBMM’nin olağanüstü toplanması bir gerekliliktir.”

184 milletvekili gerekiyor

TBMM İçtüzüğü’ne göre Meclis Başkanı Cemil Çiçek dilekçeyi inceledikten sonra 7 gün içinde toplantı duyurusu yapacak. Meclis’in özel gündemi görüşebilmesi için Genel Kurul’da en az 184 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor. Tutuklular dışında 133 sandalyesi olan CHP’ye 30’a yakın milletvekiliyle BDP’liler de destek verecek. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olağanüstü toplantıya sıcak bakmadığını belirtmesi nedeniyle muhalefetin 184’e ulaşması zor görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!