Hastane soruşturma başlattık

Güncelleme Tarihi:

Hastane soruşturma başlattık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 16:33

Mahmut Taşlı’nın 25 Mayıs’ta mide bulantısı” şikâyetiyle Ankara Numune Hastanesi’ne başvurup, kanser teşhisiyle 3 sağlıklı organın alındığı iddiaları üzerine hastanenin görüşüne başvurduk

Haberin Devamı

Hastane Başhekim Yardımcısı Prof Hürrem Bodur, konu hakkında Hürriyet'e yaptığı açıklamada, hasta Mahmut Taşlı'nın durumunu incelediklerini, özellikle ameliyat sonrası "dalağı yerindedir" raporu konusunda, hastane olarak soruşturma açtıklarını söyledi.

Prof Bodur, hastanın Numune Hastanesi'ne midesinde bir rahatsızlıkla geldiğini, rutin tetkiklerin yapıldığını belirterek, şöyle konuştu; "Bizim dahiliye servisine 20'li yaşlarında bir genç başvurmuş. Yapılan muayene sonrasında kanser şüphesi oluşmuş ve biyopsi alınmış. Biyopsi sonucunun hastanemizde geç çıkma olasılığına karşılık, süreci hızlandırmak için özel bir laboratuara gönderilmiş. Özel laboratuardan gelen "midede kanser oluşumu" tanısı sonucunda da, hasta ameliyat edilmiş. Hastaya, kanser tanısı halinde gerçekleştirilen rutin operasyon yapılıp, midesi, dalağı ve pankreasının bir bölümü alınmış. Bu, kanser tanısı olan hastalarda gerçekleştirilen uygulamadır."
 
"AMELİYAT SONRASI RAPORDA BİR SIKINTI OLMUŞ, SORUŞTURMA AÇTIK"

Haberin Devamı

Prof Bodur, Mahmut Taşlı'nın ameliyatı sonrasında rutin olarak ultrason tetkiki yapıldığını da doğrulayarak, "bu tetkikte bir sorun olmuş. Talihsiz bir olay yaşanmış. Raporda, hastanın dalağının yerinde olduğu raporu verilmiş. Ultrason yapılırken, ekranda bir de normal karın ultrasonu olur. Doktromuz buna bakarak, "dalağa rastlanmamıştır" demesi gerekirken, hastanın dalağı normaldir raporu vermiş. Bu konuda soruşturma açtık" dedi.

"PATOLOJİ RAPORUNU DA YENİDEN İNCELEYECEĞİZ"

Prof Bodur, konuyu çok sıkı inceleyeceklerini vurgulayarak, ameliyat sonrasında alınan organlar konusunda da yeniden inceleme yapacaklarını, organ parçalarının hastane patoloji laboratuvarında yeniden inceleneceğini de sözlerine ekledi.

"AKSESUAR DALAK OLABİLİR Mİ, ONA DA BAKACAĞIZ"

Özellikle ameliyat sonrası hasta hakkında "dalağı yerindedir" raporunun da inceleneceğini belirten Prof Bodur, "bazı insanlarda aksesuar dalak diye bir oluşum olabiliyor. Şimdi yeniden inceleme yapıp, hastada böyle bir oluşum olup olmadığına, doktorun bunu görerek dalak sanmış olma olasılığına da bakacağız" dedi

Haberin Devamı

"MAĞDURİYET BİZİ DE ÇOK ÜZER"

Prof Bodur, herhangi bir vatandaşın tedavi konusunda herhangi bir mağduriyeti olmasının en çok kendilerini üzeceğini de vurgulayarak ," bunu soruşturuyoruz. Vatandaşın, hastamızın herhangi bir mağduriyeti en çok bizi üzer" diye konuştu. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!