Üç kahraman şehidi birbirinden DNA ayıracak

Güncelleme Tarihi:

Üç kahraman şehidi birbirinden DNA ayıracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 00:00

PKK, Hakkari'de Geçimli Karakolu'na önceki gece saldırdı, 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. Nöbet kulübesinde şehit düşen Kırşehirli Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Ordulu jandarma er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara'ya gönderildi. Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Jandarma Er Metin Çevik ve Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun cenazeleri bugün törenlerle toprağa verildi. 21 yaşındaki jandarma er Metin Çevik'in Ereğli’deki cenaze törenine yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Yakasına şehit ağabeyinin fotoğrafını asan 10 yaşındaki Emine Çevik ve ablası 15 yaşındaki Cansel’in gözyaşları görenlerin yüreğini burktu. Aynı çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman ise dün son yolculuklarına uğurlandı.

Haberin Devamı

Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerin cenazesi, dün Hakkari Dağ ve Komando Tugayı Komutanlığı'nda basına kapalı olarak düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

İŞTE 3 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU GÖZETLEME KULESİ / WEB TV



Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Jandarma Er Metin Çevik ve Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu’nun cenazeleri bugün törenlerle toprağa verildi. Kırşehirli Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Ordulu jandarma er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak Ankara'ya gönderildi.

Çatışmada şehit olan geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman'ın cenazeleri, dün düzenlenen törenin ardından Geçimli köy mezarlığına defnedilmişti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR / WEB TV

KAHRAMANCA SAVAŞAN ŞEHİT 3 ASKERİN KİMLİKLERİ DNA İLE BELİRLENECEK

Üç kahraman şehidi birbirinden DNA ayıracak
Şehit asker Metin Çevik'in 10 yaşındaki kız kardeşi Emine Çevik gözyaşlarıyla yürekleri dağladı.


Geçimli Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara’ya getirildi. Karakolun üs bölgesinde nöbet kulübesinden şehit düşen 3 askerin naaşlarının belirlenmesi için ailelerde DNA örnekleri alındı.

Şehit düşen Kırşehirli Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Ordulu jandarma er Hakan Oktay ve Diyarbakırlı jandarma er Yaşar Karadağ’ın cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Aynı nöbet külübesinde şehit düşen 3 askerin cenazelerinin belirlenmesi için ailelerde DNA örnekleri alındı. Alınan DNA örneklerinin karşılaştırılmasından sonra şehit cenazelerinin belirleneceği ifade edildi. Otopsilerin ardından şehitlerin cenazeleri ailelerine teslim edilecek.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan Geçimli Jandarma Karakolu’nun 100 metre yukarısında bulunan üs bölgedeki nöbet kulübesinde nöbetçi olan Uzman Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, saldırıyı fark ederek teröristlere karşı koydu. Külübeyi ele geçirmek isteyen teröristlere kahramanca karşı koyan Çavuş Çelikkaya ile erler Oktay ve Karadağ, ilk aşamada teröristleri püskürttü. Çatışma ile üs bölge kulübesini ele geçiremeyeceklerini anlayan teröristler bu sefer RPG-7 roketatar ile saldırdı, ardından el bombaları attı. Roket ve el bombalarının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, jandarma er Hakan Oktay ve jandarma er Yaşar Karadağ nöbet kulübesinde şehit düştü.

Haberin Devamı

BABA: OĞLUMUN CENAZESİNİ İSTİYORUM

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın Ankara’daki evi ve evin bulunduğu sokak Türk Bayraklarıyla donatıldı. Şehidin babası Ahmet Çelikkaya, evin önünde taziyeleri kabul ederken, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun teröristlere karşı kahramanca çarpıştığını anlatan baba Çelikkaya, "Oğlum bulunduğu kulübenin hainlerin eline geçmemesi için kahramanca karşı koymuş, sonuna kadar savaşmış. Ancak hainler bu sefer el bombaları ve roketatarlarla saldırmışlar. Oğlumun cenazesini bir an önce teslim almak istiyorum. Otopsinin bir an önce bitip oğlumun cenazesine kavuşmak istiyorum" dedi. Bu arada şehidin eşi Elif ise iki kez baygınlık geçirdi. Şehidin eşine evin önünde hazır bekletilen ambulanslarda bulunan sağlık görevlileri müdahale etti.




Haberin Devamı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!