Şehit Uzman Onbaşı Akdemir, Kilis'te toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Şehit Uzman Onbaşı Akdemir, Kiliste toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2012 14:15

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver’in cenazesi memleketi Mersin’in Silifke İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver’in cenazesi son kez Silifke İlçesi’ne bağlı Arkum Beldesi’ndeki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi baba evine getirildiğinde yakınları gözyaşlarına boğularak teröre lanet yağdırdı. Yakınlarından helallik alınmasının ardından şehit astsubayın cenazesi, Merkez Alaaddin Camii’ne götürüldü. Buradaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile yakınları ve 3 bin kişi katıldı.

Şehidin annesi Meryem Ünver, kız kardeşi Fatma Soğan, 1 ay önce nişanlandığı Emsal Göçmen tabuta sarılıp bir süre gözyaşı döktü. Anne Ünver, "Şehit sadece benim değil Türkiye’nin şehidi. Yeter anneler ağlamasın" diye feryat etti.


ŞEHİT ONBAŞI AKDEMİR SON YOLUCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

KİMSEYE KENDİMİZİ GÜLDÜRMEYECEĞİZ

Haberin Devamı

Şehidin Diyarbakır’da Uzman Çavuş olarak görev yapan ağabeyi Mehmet Ünver ile kardeşi Mahmut Ünver ise metanetini koruyup yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Uzman Çavuş Mehmet Ünver teröre lanet yağdırarak, "Vatanımız milletimiz sağ olsun, Türk milletinin başı sağ olsun. Allah Türk askerini korusun. Askerimiz var, bir askerimiz daha var sıkıntı yok. İnanıyorum ki benim gibi düşünen birçok kişi vardır. Bunları diyebileceğim, içim yanıyor ama kimseye kendimizi güldürmeyeceğiz" dedi.

ŞEHİT BABASI; ONLARA KOYMAYALIM BU MEMLEKETİ

Şehidin babası Durmuş Ünver ise, "Milletvekilleri bir olup bu vatanı kurtarmalı. Eğer askerimiz yetmiyorsa sivilimiz de gitmeli. Bu beladan kurtulmalıyız. Benim düşüncem bu. Tahsilim yok cahil adamım. Ama onlara koymayalım bu memleketi" diye konuştu.

Mersin İl Müftüsü Ali Melek tarafından kıldırılan ve Ak Parti Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten’in de saf tutuğu cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi götürüldüğü Silifke Asri Mezarlıkta toprağa verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!