Çocuk anne!

Güncelleme Tarihi:

Çocuk anne
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 16:52

İZMİR’in Menemen İlçesi’nde, 39 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 13 yaşındaki G.O., sezaryenle, 3 kilo 270 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Çocuk yaşta anne olan G.O.’nun sağlık durumunun iyi, bebek ise yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Haberin Devamı

Kazımpaşa Mahallesi’nde yaşayan G.O., iddiaya göre, bir yıl önce gönlünü kaptırdığı okuldan tanıştığı arkadaşı 16 yaşındaki G.K.’ya kaçtı. Bunun üzerine iki çocuk, evlerinin önünde yapılan düğünle aileleri tarafından resmi nikahsız olarak evlendirildi. Çocuk yaşta gelin G.O., evliliğin ardından hamile kaldı. 39 haftalık hamile olan G.O., geçen pazartesi günü evinde fenalaşınca, yakınları tarafından özel bir polikliniğe götürüldü. Ancak, buradaki doktorlar, genç kızın hastaneye kaldırılmasını önerdi. Bunun üzerine yakınları bu defa G.O.’yu özel bir hastaneye götürdü. Buradaki tetkikler ve ultrason çekilmesinin ardından doktorlar yaşı ve durumunun ciddiyeti gözönüne aldıkları küçük kızı daha kapsamlı bir doğum hastanesine sevk etti.

İzmir’deki Konak Doğumevi’ne yatırılan G.O., bu sabah, sezaryenle, 3 kilo 270 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. G.O.’nun sağlık durumunun iyi olduğu, mekonyumunu yuttuğu belirlenen bebeğin ise yoğun bakım ünitesinde tutulduğu bildirildi.

Öte yandan, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın talimatıyla bebek annenin korunması için yetkililer çalışma yaparken; doğum yapan kızın annesi G.O. ve damadın annesi S.K. hakkında cinsel istismar suçundan soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, polis tarafından ifadelerine başvurulan iki kadının hakkında hazırlanan dosya dava açılmak üzere Menemen Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.S.K. ve G.O.’nun, yetkililere, durumdan şikayetçi olmadıklarını torunlarını birlikte büyüteceklerini söyledikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!