Avukat otel odasında ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Avukat otel odasında ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 08:06

Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez, bir dava için geldiği İstanbul'da kaldığı otel odasında ölü bulundu. Üzerinde transparan kadın elbisesi ve jartiyer vardı.Polis otel odasında olduğu düşünülen ikinci kişinin peşine düştü.

Haberin Devamı

Ankara Barosu avukatlarından 47 yaşındaki Serkan Sönmez iş ve sosyal güvenlik uzmanıydı. Işıklar Askeri Lisesi’nin ardından Marmara Hukuk Fakültesi’ni bitirmişti. Hukuk alanında yazdığı kitapların yanı sıra, "Dramadaki ibadet, ibadetteki dram" başlıklı, Kuantum Tiyatro adlı bir kitabı daha vardı. Felsefeyle yakından ilgileniyordu. Önceki gün iş için geldiği İstanbul’da Swiss Otel’in bir odasında öldü.  Avukat  bulunduğunda üzerinde transparan kadın elbisesi ve jartiyer vardı. Polis otel odasında olduğu düşünülen ikinci kişinin peşine düştü.

Serkan Sönmez ilk ve ortaöğretimini Kırıkkale’de tamamladıktan sonra Işıklar Askeri Lisesi’ni kazandı. Okulu bitirince subay olmak yerine hukukçu olmayı seçti ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Fakülteyi bitirir bitirmez de çok sevdiği memleketine döndü. Kırıkkale Barosu’nda staj yaptı. Avukatlık lisansını da burada aldı. Kendisi gibi avukat olan eşi, 3 çocuğunun annesi Figen Sönmez’le de Kırıkkale’de tanıştı. Serkan Sönmez daha sonra avukatlık lisansını Ankara Barosu’na aldırdı.

Haberin Devamı

2002 yılı seçimlerinde AK Parti’den Kırıkkale Milletvekilliği için aday adayı olan Serkan Sönmez, listeye giremeyince günlerini çoğunlukla Ankara’da geçirmeye başladı. Baktığı davalar, hakkında kitap da yazdığı İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanındaydı.

KİTAPLARI VARDI

Serkan Sönmez’in çok bilinmeyen bir ilgi alanı daha vardı. Felsefeyle çok yakından ilgileniyordu. Özel ilgili alanı Kuantum Fiziği’nin insan üzerinde yarattığı etkilerdi. Kuantum Fiziği’yle ilgili Kuantum Tiyatro isimli bir kitap da yazmıştı.

ÜZERİNDE TRANSPARAN ELBİSE VARDI

Serkan Sönmez birkaç gün önce bir iş görüşmesi olduğunu söyleyerek İstanbul’a geldi. Swiss Otel’e yerleşti. Odasının kapısına rahatsız etmeyin yazısını astı. Ancak iki gündür odadan kimse çıkmayınca, otel görevlileri kuşkulanıp yedek anahtarla içeri girdi. Serkan Sönmez yatakta hareketsiz yatıyordu, ağzından kan gelmişti. Üstelik üzerinde transparan kadın elbisesi ve jartiyer vardı. Hemen otele polis çağırıldı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı cesedi bizzat görmek istemişti. Serkan Sönmez’in yapılan ilk muayenesinde herhangi bir darp izine rastlanmadı. Sadece ağzından kan gelmişti. Ceset, savcının talimatıyla detaylı otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin ardından dün memleketi Kırıkkale’ye gönderilen Serkan Sönmez bugün toprağa verilecek.

Haberin Devamı

İKİNCİ KİŞİ VAR MI?

Polis Serkan Sönmez’in ölümündeki sır perdesini aralamak için özel bir ekip oluşturdu. Soruşturmayı Asayiş Şube Müdürlüğü devraldı. Serkan Sönmez’in telefonda kimlerle konuştuğu, kaldığı otelin güvenlik kameraları incelemeye alındı. Bir polis yetkilisi, Serkan Sönmez’in ölümünden hemen önce otelde yanında bir kişi bulunuyor olabileceğini belirterek, "Her olasılığı araştırıyoruz. Eğer ikinci bir kişi varsa, çok kısa sürede tespit edilir" dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Bir dava için gittiği İstanbul’da kaldığı otel odasında cesedi bulunan Ankara Barosu avukatlarından Serkan Sönmez, memleketi Kırıkkale’de toprağa verildi.

Eşi Figen Sönmez de Kırıkkale Barosu’na kayıtlı avukat olan 2 çocuk babası Serkan Sönmez’in cenazesi, İstanbul’da yapılan otopsi sonrası memleketi Kırıkkale’ye getirildi.

Haberin Devamı

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Serkan Sönmez’in cenaze törenine Ak Parti Kırıkkale milletvekilleri TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, il müdürleri, Kırıkkale ve Ankara Barosu üyeleri, avukatlarla çok sayıda kişi katıldı.

Cenazede eşinin ölümü hakkında konuşmayan avukat Figen Sönmez, gözyaşı döktü. Cenaze, Kırıkkale’nin Çarşı Camii’nde öğle namazının ardından Yuva Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kırıkkale Barosu Başkanı Ayhan Yılmaz, Avukat Sönmez’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kırıkkale Barosu Başkanı olarak meslektaşımız Serkan Sönmez’in öldürüldüğünü düşünüyoruz. Şu anda Savcının tahkikatı var. Adli tıp raporunu bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağız" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise, "Benim çok değerli bir dostumdu Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili fazla bir bilgim yok. Aldığım bilgiler, Malatya’ya gideceği noktasında idi. Ama İstanbul’a gitmiş. İstanbul’da zannediyorum bir dava konusu vardı. Olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.

OLAY SAPTIRILIYOR

Avukat Serkan Sönmez’in teyzesinin oğlu Ekrem Han da, "Serkan daha önce Malatya’ya, oradan bir araç kiralayarak Maraş’ta bir arkadaşının düğününe gitti, daha sonra İstanbul’a iki gün kalacağını belirtmişti." dedi. Avukat Sönmez’in oradan eşini arayıp ’Sen de gel’ dediğini, eşinin de iki çocukla rezil oluruz diye gitmediğini kaydeden Ekrem Han, "Pazar günü Saat: 11.00’de uçakla dönecekmiş. Maalesef müessif bir olay oluyor. Ne için 2 gün kaldığını biz de bilmiyoruz. Kalp krizi, basınımızda yer alan olay yanlıştır. Kesinlikle insanlık dışı, bizim yeğenimiz dini bütün bir insandı. Böyle bir olaya maruz kalması çok düşündürücü. Zaten emniyet güçlerimiz gerekli tahkikatları yapıyorlar. Biz de sizler gibi sonuçları bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras ise, "Ölenin arkasından böyle şekilde konuşulması yanlış" dedi. Otel odasında cesedi bulunan Sönmez’in oteldeki odanın kapısına ’rahatsız etmeyin’ yazısını astığı, ağzından kan geldiği ve üzerinde kadın kıyafeti bulunduğu belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!