O polisleri bu kez valilik müfettişleri sıraya dizdi

Güncelleme Tarihi:

O polisleri bu kez valilik müfettişleri sıraya dizdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 09:07

Hatay Valiliği, polislerin şüpheli muamelesi gördüğü görüntülerin ortaya çıkmasına kızdı. Dörtyol Çevik Kuvvet'teki polisleri ikinci kez sıraya dizdi. 'Görüntüleri kim sızdırdı' diye sorguya çekti.

Haberin Devamı

Hatay'ın Dörtyol İlçesi emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan olay, giderek yeni boyutlar kazanıyor. Hatay Valiliği, polislerin ellerine numara verilerek milletvekili oğlunun karşısına çıkarılma görüntülerinin basına kim tarafından sızdırıldığını araştırıyor.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre, daha önce milletvekili oğlunun karşısına dizdirilen Dörtyol Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 23 polis, bu kez, Valilik tarafından görevlendirilen soruşturma heyetinin karşısına çıkarıldı. tatil günü olmasına rağmen 10 polisin ifadesine başvuruldu. Polislere, teşhis görüntülerinin basına kim ya da kimler tarafından verilmiş olabileceği konusunda bilgileri olup olmadığı sorusu yöneltildi. Polisler, birer suçlu gibi gece yarısına doğru ellerinde numaralarla arkadaşlarını sürgünle tehdit eden kişilerin karşısına çıkarılmalarının üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

İfadesi alınan kişiler, CD'lerin kim tarafından basına sızdırılmış olabileceği konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi. O görüntülerin 29 Haziran'da çekilmesine rağmen, bir ay sonra ortaya çıktığını ifade eden görevliler, Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'nün böyle olumsuz bir olayla gündeme gelmesinden de üzüntü duyduklarını dile getirdi.

AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlunun 'Emniyet'te darp edildiği' iddialarına karşılık, ifadesine başvurulan emniyet mensupları ise dövme olayının yaşanmadığını ve bunun doktor raporuyla da sabit olduğunu belirtti. Vekil oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun, 'Kameranın olmadığı yerlerde vurdular' iddiasını ise ifadesi alınanlar şöyle cevaplandırdı: ''İstemi Türkoğlu şikayeti üzerine doktora sevk edildi. Doktor raporunda 'şişlik ve darp zii yoktur' denildi. O gün kendimizi büyük bir baskı altında hissettik.''

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!