Adıyaman'da sıcak ve oruç mesai saatlerini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda sıcak ve oruç mesai saatlerini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 12:12

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı Adıyaman’da, İl Özel İdaresi, yol yapım çalışmalarında mesai saatlerini 08.00 yerine 04.00’te başlatma kararı aldı. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, işçilerin 50 derece sıcaklıkta zorlandığını, bu yüzden böyle bir karar aldıklarını açıkladı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, aşırı sıcaklar nedeniyle çalışma şartları güçleşen işçilerin, asfaltlama mevsimi süresince 04.00 ile 13.00 saatleri arasında çalışacağını söyledi.

Adıyaman İl Özel İdaresi’nin yol yapım ve yama işlerinde çalışan işçilerin mesaiye başlama saati, aşırı sıcaklar nedeniyle 08.00’den 04.00’e çekildi. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, hava sıcaklığının 40 ile 45 dereceye derece arasında değiştiği kentte, aşırı sıcakların iş verimini düşürmesi ve asfaltı etkilemesinden dolayı mesai saatlerinde yeni düzenleme yapıldığını belirtti. Vali Sodan, şunları söyledi:

"Aşırı sıcaklar işçilerimizin performansını etkiliyor. Aynı zamanda gün içerisinde sıcaklığın yoğun olduğu saatlerde dökülen asfaltta da erime nedeniyle istenilen verimin alınamadığını anlayınca, mesai saatlerine düzenleme getirdik. Böylece hem işçilerimiz sıcaktan etkilenmeyecek hem de yapımı devam eden yol çalışmaları aksamayacak. Hissedilen sıcaklığın zaman zaman 50 dereceye kadar çıktığı Adıyaman’da 160-170 dereceye kadar ısıtılan asfaltı seren işçilerimiz, sıcaktan çok etkileniyorlardı. Yapılan düzenleme ile bu sorunu çözdük ve çalışanlar da bundan memnun oldu."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!