Van'da teröristlerle polis arasında film gibi çatışma

Güncelleme Tarihi:

Vanda teröristlerle polis arasında film gibi çatışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 11:42

Van’da dün gece devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla saldıran PKK’lı terörist, polisin takibi sonucu bir evde başka bir PKK’lı ile kıstırıldı. Polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren PKK’lılardan biri binlerce merminin sıkıldığı operasyonda ölü ele geçirilirken diğeri de yakalandı. Teröristlerle aynı evde bulunan 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Dün saat 21.00 sıralarında Van Erciş karayolu üzerindeki Et Balık Kurumu civarlarında devriye görevi yapan polis aracına bir kişi tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı.

OPERASYON ANI VE SONRASI / Foto Galeri

Saldırıda polis aracı isabet alırken, ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıdan sonra özel harekat ve terörle mücadele şubesi polisleri teröristin kaçabileceği bölgeleri abluka altına alarak operasyon başlattı.

Şehrin giriş çıkışları tutulurken, polis uzun takip sonrası PKK’lının sığındığı hücre evini gece yarısı  tespit etti. 4 kişinin bulunduğu evin etrafını saran polis 'teslim ol' çağrısı yaptı. Buna ateşle karşılık veren PKK’lılarla polis arasında çatışma çıktı. Binlerce merminin sıkıldığı çatışmada 1 PKK’lı ölü ele geçirilirken, 1 PKK’lı da sağ yakalandı. Evde bulunan ve PKK’lılara yardım yataklık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Dün geceki saldırının adından Van’da operasyonlar sürerken, polis şehrin giriş çıkışlarında araçlar ve vatandaşlar üzerinde uygulama başlattı. Bu arada, polis servislerinin geçiş güzergahlarındaki güvenlik önlemi üst seviyeye çıkarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!