Bu dönem harç kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu dönem harç kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, gelecek öğretim yılından itibaren üniversitelerde öğrenim harçlarının kaldırılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan dün Kanal 24’te katıldığı programda, bakanların üniversitelerde katıldıkları programlarda gençlerin harçlara karşı pankart açıp eylem yapmalarından rahatsız olduklarını belirtti. Erdoğan şunları söyledi:

“ ‘Gelin bunu tamamen kaldıralım. Burada üzerimizde yük var, bu yükü kabul edelim, biraz daha fazla çalışacağız ve bu işi çözelim’ dedik. Şu anda biz bu harcı kaldırma kararı verdik. Arkadaşlar şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde inşallah harç almayı düşünmüyoruz. Arkadaşlarım nihai çalışmasını yapıyorlar. Dolayısıyla biz burs, kredi, bunları aynı şekilde devam ettireceğiz ama harcı da inşallah almayacağız ve böylece gündemden bunu düşürelim istiyoruz. Tabii bu malum çevreler bir başka pankartı açacaktır veya üzerinde farklı şeyler yazılı yumurtaları atacaktır, o ayrı mesele.”

Haberin Devamı

Erdoğan, harç protestosu yüzünden gözaltına alınarak tutuklanan öğrencilerin durumunun sorulması üzerine ise, bu öğrencilerin sadece harçları protesto ettikleri için gözaltına alınmadığını sanmadığını, farklı suçların da söz konusu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!