Hakkari Meslek Yüksekokulu'na Kürtçe 'Çölemerik' adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Hakkari Meslek Yüksekokuluna Kürtçe Çölemerik adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 17:32

HAKKARİ Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulunun adı, kentin Kürtçe adı olan ’Çölemerik Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirildi. Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, yüksekokulun adının Kürtçe olarak değiştirildiğini yazılı açıklamayla duyurdu.

Haberin Devamı

Hakkari Üniversitesi, Merzan Mahallesi’nde bulunan Hakkari Meslek Yüksekokulu’nun adının, kentin Kürtçe adı olan ’Çölemerik’ olarak değiştirildiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamayla yüksekokulun adının değiştirildiğini duyuran Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, 1988 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan yüksekokulun, 2008 yılından itibaren Hakkari Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürdüğünü anımsattı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Haziran 2012 tarihinde Hakkari Meslek Yüksekokulu’nun adının ’Çölemerik Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Genel Kurulu’na bir teklifte bulundu. Yükseköğretim Genel Kurulu’nca yapılan incelemeler sonucunda okulun adının Çölemerik Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmesi uygun görüldü. Eğitim, öğretim faaliyetlerine Çölemerik Meslek Yüksekokulu ismiyle devam edecek olan yüksekokulda, bu yıl bahçe tarımı, bankacılık ve sigortacılık, bilgisayar programcılığı, elektrik, elektronik teknolojisi, geleneksel el sanatları, inşaat teknolojisi, kontrol ve otomasyon teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık, muhasebe ve vergi uygulamaları bölümlerine öğrenci alınacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!