Taha Akyol: Tahliyeler devam etmeli

Güncelleme Tarihi:

Taha Akyol: Tahliyeler devam etmeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 16:50

Hürriyet Dünyası yazarlarından Taha Akyol, KCK ve Profesör Büşra Ersanlı'nın tahliyesini yorumladı. Akyol'a göre tahliyeler devam edecek.

Haberin Devamı

- Balyoz, ODA TV gibi birçok davada tahliye taleplerinin reddedilip, KCK'de Prof. Ersanlı'nın serbest bırakılmasını nasıl buluyorsunuz?

Bilhassa Prof. Ersanlı olmak üzere tahliye kararlarını isabetli buluyorum. Üçüncü Yargı Paketi’nin doğru uygulanmasıdır bu tahliyeler. Ben Oda TV ve Balyoz’da da bazı tahliyeler bekliyordum. Önümüzdeki günlerde, Ergenekon’dan tutuklu milletvekillerinin ve İlker Başbuğ gibi isimlerin tahliye edilmesini bekliyorum. Hukuken böyle düşünüyorum: Deliller tamamen toplanmıştır. Kaçmaları söz konusu değildir. Dosyalardaki durumları, bugün tahliye edilen KCK sanıklarından daha kötü değil, hatta bazıları daha iyi, yani tahliyeyi daha bir hak etmiş durumdalar.

   
- Büşra Hoca'nın serbest bırakılması, binlerce sanığı olan KCK davasını nasıl etkiler?

Haberin Devamı

Doğrudan etkileyeceğini sanmıyorum. Her dosya farklı olduğu için bütün sanıklar hakkında bir  genellemeden sakınmak lazım. Büşra Hoca’nın konumu “örgütçülük” ve “eylemcilik” niteliğinde değildi zaten, tutuklanması tuhaftı. Ancak şöyle düşünebiliriz: Üçüncü Yargı Paketi’nin getirdiği özgürlükçü bakış, KCK davlarında da artık etkili olacaktır. Ben baştan beri Üçüncü Yargı Paketi’nin olumlu sonuçlar vereceğini umuyorum.      

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!