Başbakan vekilleri ‘tahliye etmeyin’ emri verdi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan vekilleri ‘tahliye etmeyin’ emri verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 00:00

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, “Baş kadı” diye nitelendirdiği Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, Bahçelievler katliamcılarını sokağa salmak ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesi için mahkemeye emir vermekle suçladı.

Haberin Devamı

Tarhan, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, HSYK’nın atama kararnamesini de eleştirerek, şunları söyledi: “Cemaate ihale edilen Ergenekon, Balyoz ve KCK için cemaatin özel yetkili mahkemeleri muhafaza edildi. Adaletin kılıcı iktidar tarafından ele geçirildi ve sallanmaya başlandı. Aslında yanlışlıkla kendisini de kesme ihtimali var. Çünkü bu ihtimali biz MİT olayında gördük. Ancak Başbakan müdahale etti. Bu müdahale, devlet için kurşun atmayı da kutsayan yeni bir dönemin habercisi oldu. İktidar, kendini korumak için ayrıca bir özel mahkeme daha kurdu. Özellikle iktidar belediyelerindeki yolsuzluklara hukuk kılıfı yaratmak, çeteye dokunulmazlık hakkı vermek için böyle bir mahkeme yapılandırıldı. Özel yetkili mahkemelerin eleştirildiği bir dönemde aslında tam da zamanıydı. Böylece 1 taşla 2 kuş vurmuş oldu. HSYK atamaları bunu doğruluyor. Atananların cemaatten çok iktidar partisine yakın oldukları gelen kulis bilgileri arasında.

Haberin Devamı

Başkadı Başbakan

Başkadısı Başbakan olan AKP’nin, özel yetkili mahkemeleri hayırlı olsun. Hem eski hem yeni özel yetkililerimiz var artık. Al birini, vur ötekine. Yargının geldiği bu durum itibariyle kim içeride, kim dışarıda? Yapılmamış sözde darbelerin sözde sanıkları, iktidarı eleştiren gazeteciler ve milletvekilleri, savaş isteyen iktidarın ordusunun savaş istemeyen generalleri içeride. Sivas ve Hizbullah canileri, Deniz Feneri sanıkları, Bahçelievler katliamcıları, Uludere’nin hayalet sorumluları, 12 Eylül darbesinin planlayıcıları, işkenceci katiller ise dışarıdalar. Belki hâlâ Marmaris’te resim yapıyorlar.

Bir canın değeri 2 yıl

Bahçelievler sanıklarına bir gece yarısı önergesine bağlı yargı kararı ile Başbakan’ın jest yapmasından da anlaşılmıştır ki bu ülkede özgürlükten yana olanlara karşı cinayet işlense de suç sayılamıyor. Olsa olsa bir canın değeri 2 yıl olabiliyor. Yasamanın da yürütmenin de yargının da başı olan Erdoğan, hangi pazarlık sonucu bilinmez, Bahçelievler katliamcılarını sokağa saldı. Erdoğan, ‘3’üncü Yargı Paketi’nde tutuklu milletvekilleri ile ilgili bir şey yok’ dedi. Başbakan, örtülü olarak, tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesi emrini mahkemeye verdi. Bakalım emre mahkemelerce itaat edilecek mi?”    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!