Taha Akyol: Erdoğan yüzde 60 oy hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Taha Akyol: Erdoğan yüzde 60 oy hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 19:24

Hürriyet Dünyası’ndan Taha Akyol, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un, parti toplantısı sonrası yaptığı açıklamaları değerlendirdi:

Haberin Devamı

HAS Parti'nin Genel İdare Kurulu’ndan konuştuğum isimler bilhassa “Sol İslam” denilen bazı isimlerin itiraz ettiğini ancak genel eğilimin birleşme yönünde olduğunu söylediler. Yapılan açıklama da bunu gösteriyor.

Bunun en önemli tarafı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oylarını yüzde 50'nin üzerine çıkarma çabasıdır. 2010 referandumunda Erdoğan, yüzde 58 oy almıştı. 2011 seçimlerinde AK Parti’nin oyu yüzde 50’ydi. Görülüyor ki normal seçimlerde AK Parti’ye oy vermeyen ama AK Parti ile belirli noktalarda görüş birliği olan yüzde 8 gibi bir seçmen kitlesi vardır. MHP tabanının bir bölümü, HAS Parti, Saadet Partisi, BBP ve merkez sağdan kalmış gruplar...Bir de bu tür birleşmelerin meydana getireceği sinerjiyi düşünmek gerekir.

Haberin Devamı

Başbakan’ın bu strateji ile 2014 seçimlerinde 1. turda yüzde 58- 60 gibi oyla Cumhurbaşkanı seçilmeyi amaçladığını düşünüyorum.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!