Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın

Güncelleme Tarihi:

Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2012 00:00

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor. Bu sabah 07.00 itibariyle FSM'de yoğunluk yeniden başladı.

Haberin Devamı

3 km’lik mesafeyi şansları varsa 1 saatte geçebilen İstanbullular su ve yiyecek almadan köprüye girmiyor, tuvalet ihtiyaçlarını boşalan su şişeleriyle çözüyor. Arapsaçına dönen trafiği de, aracını park edip kendini feda eden gönüllüler açıyor...
 

Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın
Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın

FATİH Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde 3 ay sürecek onarım yüzünden 3 gündür İstanbul’da yaşanan trafik kâbusu beraberinde pratik çözümleri de getirdi. Saatlerce trafikte kalan sürücü ve yolcular yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirip, tuvalet ihtiyaçlarını ise boşalan pet şişelerle giderdi. Sürücü ve yolcuların yol kenarlarına attığı çöpler nedeniyle temizlikçi sayısı artırıldı. Temizlikçi başına 8 torba çöp çıktı.



NEREDEYSE İN CİN TOP OYNAYACAKTI / WEB TV

Haberin Devamı

Saatte 3 kilometre

Önceki iki güne oranla, dün trafik çilesi nispeten azaldı. Özellikle ilk iki gün trafikte saatlerce kalan sürücülerin, araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanması bunda etkili olmuş. Önceki gün Mahmutbey gişelerinden FSM Köprüsü’ne kadar otopark görünümüne bürünen TEM otoyolu, dün Seyrantepe’ye kadar saatte 140 kilometre hızla sürüş imkânı sağladı. Kâbusun başladığı Seyrantepe köprü arasındaki 3 kilometre ise saatte 0-5 kilometre hızla 1 saate geçilebildi.
OGS gişelerine girmek isteyen araçlar, KGS yönüne gidecek araçların yolunu kapattığı için trafik sıkışıklığı daha da çözülmez hale geldi.

Bir özel radyonun çağrısına uyan bazı sürücüler, polis gördükleri anda kornaya basarak protesto ettiler.

TRAFİKTE BUNLAR OLDU / WEB TV

Artık burada çalışır gibiyim

Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın

Haberin Devamı

Ev eşyası taşıyan Ömer Turan, Habibler’den yola çıktığını, 6 saatte gişelere ulaştığını belirterek, “Arabam çok daha geride kaldı, gişelerde TIR’ların ve diğer araçların geçişine yardım ediyorum. Artık burada çalışır gibi oldum” dedi.

Bir aydır trafik krizi var, masası yeni oluşturuluyor

İSTANBUL’da son günlerde yapılan yol çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sorununu asgariye indirmek için kriz masası oluşturuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 16 Temmuz Pazartesi günü bu konudaki çalışmaları kamuoyu ile paylaşacak. İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü’nde yapılan yol bakım çalışmalarının yaşattığı trafik sıkıntısı, Merter’deki Trafik Kontrol Merkezi’nde oluşturulacak kriz masasıyla asgariye indirilecek.

Teknoloji seferber edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan trafik sorununu ele almak üzere dün Büyükşehir Belediyesi’nin Merter binasında bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan Topbaş’ın Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, “Teknolojinin bütün imkânlarını kullanarak İstanbul trafiğini yönetecek masada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü koordinasyon içinde çalışacak” dedi. Fatma AKSU/ İSTANBUL

VATANDAŞ NE DEDİ

Haberin Devamı

Erdal Coşkun: 2,5 saattir trafikteyim. Trafik gitmiyor, burada kaldık.
Hazır Coşkun: Artvin’e giden bir yolcu otobüsünün şoförüyüm. Otobüsle birlikte köprü üzerinde kaldık. Otogar’dan gişelere dört saatte ulaştım. Trafikten umudum yok.
Ömer Turan: Ben ev eşyası taşıyorum. Habibler’den yola çıktım, 6 saatte gişelere ulaştım. Ama arabam çok daha geride kaldı, gişelerde TIR’ların ve diğer araçların geçişine yardım ediyorum. Artık burada çalışır gibi oldum.
Serdar Uzundal: Levent’ten köprüye kadar bir saatte geldim, trafik burada tıkandı.
Nurten Şimşekçakan: 08:30’da Cihangir’den yola çıktım hala köprüde bekliyorum.
Sezgin Burakcan: Şile’ye gidecektim ama burada kaldım. Arkadaşlar Şile’de seti kurdular ama ben olmadığım için çalışamıyorlar. Sürekli dur kalk yaptığım için motorumu stop ettirdim. İttirerek götürüyorum.

KÂBUS hurriyet.com.tr’de 600 bin kez tıklandı

Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın

Haberin Devamı

HÜRRİYET Dünyası, dün kâbusun merkezindeydi. Eyüp Serbest, FSM Köprüsü’nde trafikte kalan işçilerle konuştu, Mustafa Küçük, TEM Otoyolu’nda köprü trafiğini aktardı, Onur Baştürk, kontak kapatan şoförleri dinledi, Şermin Terzi köprüzedelerle canlı röportajlar yaptı, Sebati Karakurt, çileyi fotoğrafladı hatta trafiğe yeni çözüm önerisi bile getirdi. Levent Kulu, Emrah Gürel, Selçuk Şamiloğlu ve İbrahim Yurtbay dakika dakika İstanbulluların yaşadıklarını canlı aktardı. Hürriyet Dünyası yazarları trafikte yaşananları yorumladı. Trafikte yaşananlar, sürücülerin ve polislerin şikayetleri, uzman görüşleri tam 250 bin kez takip edildi. Kâbusun fotoğrafları 270 bin kere görüntülendi. Canlı yayınlar ise 100 bin kez izlendi.

ONUR BAŞTÜRK VE ŞERMİN TERZİ DE ORADAYDI / WEB TV

Haberin Devamı

CANLI YAYIN TRAFİK AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ

hurriyet.com.tr’nin dünkü canlı yayınını takip edip önlem alan sürücüler FSM Köprüsü’nü tercih etmedi, alternatif güzergahlara yöneldi. FSM Köprüsü’nde Avrupa-Anadolu geçişleri rahatlıkla sağlandı ama bu kez de Boğaziçi Köprüsü’nde Avrupa-Anadolu geçişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

HÜRRİYET DÜNYASI TRAFİĞİN MERKEZİNDE

O kadar sıkışık ki motosikletli sürücü  bile aradan geçemiyor

Onur Baştürk: Çoğu insanın düşüncesi şu şekilde: 3. köprü fikrine alışalım diye bize bu çileyi çektiriyorlar. Bazı şoförler polisi gördüğü anda kornaya basıyor. Trafiği korna çalarak protesto ediyorlar. Polisler de kendilerine yüklenilmesinden şikayetçi.
Şermin Terzi: Motosikletliler nasıl olsa geçeriz diye düşünüyor ama araçların arası o kadar sıkışık ki geçmelerine imkan yok. Üç gündür ağlıyoruz, bugün herkes sinirinden gülüyor.



Sebati Karakurt: 50 yıldır bu anı bekliyordum. Herkesin sinir olduğu şu an beni o kadar mutlu ediyor ki. Şu trafikte patenimi yapıp rahat rahat gidiyorum.

Su 1, cezası 182 lira

Köprü üzerinde çok fazla su satıcısı yok. Bir şişe küçük su 1 liraya satılıyor. Sivil polis memurları ise satıcılara göz açtırmıyor. Yakaladıkları satıcılara 182 lira ceza kesiyor. Beklemekten bunalan bazı sürücüler yürüyüşe çıkıyor bazıları ise direksiyon başında gazete okuyup bulmaca çözüyor.

Köprüyü geçmeye çalışan bir ambulans için vatandaşlar araçlarından inerek dubaları kaldırdı ve ambulansa yol açmaya çalıştı.

Çile kaçınılmazsa çaresini bulacaksın

Bekleyiş uzayınca şirketlere yemek taşıyan bazı araçlarda sürücüler acıkınca yemeklerin tadına bakmak zorunda kaldı.

İŞTE FSM'NİN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

HÜRRİYET DÜNYASINDAN EMRAH GÜREL'İN OBJEKTİFİNDEN KÖPRÜ'DEKİ TRAFİK ÇİLESİ / Foto Galeri

SEBATİ KARAKURT'TAN TRAFİĞE KESİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ / WEB TV

SEBATİ KARAKURT FSM ÜSTÜNDE / WEB TV

İŞTE VATANDAŞLARIN TEPKİSİ / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!