Yeni evlenenlere resmi öneriler

Güncelleme Tarihi:

Yeni evlenenlere resmi öneriler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 00:00

Devlet baba, çiçeği burnunda evli çiftleri kendi hallerine bırakmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırlattığı “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” kitabı, taze çiftlerin bu dönemi ‘en sağlıklı şekilde atlatmalarına’ yönelik öneriler içeriyor. İlk öneri, “Sevgiliden önce, dost olun”...

Haberin Devamı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlatılan “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” kitabında, çiftlere evliliğin ilk yıllarına yönelik tavsiyelerde bulunuluyor. İlk yılların evliliğin geleceğinde belirleyici olduğu belirtilen kitapta, çiftlere bir sevgili olmanın ötesinde, dost olabilmeyi de öğrenmeleri, oldukça farklı aile ortamlarından geldiklerini unutmamaları, birbirlerine alışmalarının zaman alacağı hatırlatmaları da yer alıyor.

‘İlk yıllar romantiktir’

Kitaptaki “Evliliğin İlk Yılları” bölümünde, evliliğin ilk günleri, eşler arasındaki yakınlığın en fazla olduğu dönem olarak nitelendiriliyor. Kitaba göre bu dönemde mutluluk duygusu en fazla seviyede yaşanırken, romantizm de yoğun oluyor. Sözlü sevgi ifadelerinin de bu dönemde sıklıkla kullanıldığının belirtildiği kitapta, “çiftler arasındaki bu muhabbet, evliliğin ilk iki senesi içinde azalma gösterebilir” uyarısında bulunuluyor. Kitapta, çiftlere birlikte yaşamayı öğrenmeleri için şu önerilerde bulunuluyor:

Haberin Devamı

Aman bunlara dikkat

“Problem çözme becerilerini geliştirin, çatışmalar esnasında aranızdaki saygıyı koruyun, samimiyet ve içtenliği bozmamak için gayret gösterin. Bir sevgili olmanın ötesinde dost olabilmeyi, birlikte ortak karar alabilmeyi öğrenin, hayata ve evliliğinize dair idealleri koruyun. Birbirinizden oldukça farklı aile ortamlarından geldiğinizi unutmadan, birbirinize alışmanızın zaman alacağını ve çaba göstermeniz gerektiğini dikkate alın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!