CHP Kuran dersine karşı

Güncelleme Tarihi:

CHP Kuran dersine karşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin yeni eğitim düzenlemesine değil, okullarda Kuran-ı Kerim ve peygamberin hayatının seçmeli ders olarak okutulmasına karşı çıktığını savunarak, “Bu karşıtlığını gizlemek için başka şeyler söylüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Yozgat İmam Hatip Lisesi Mezunları Vakfı’nın, mezunlar günü toplantısına katılan Bozdağ, burada yaptığı konuşmada yeni eğitim sistemine değinerek, meslek lisesi mezunlarının artık istedikleri üniversiteye gidebileceklerini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:
CHP fevkalade rahatsız
“2001 yılında yapılan düzenleme meslek eğitimini adeta öldürdü. Onun için meslek liselerinin orta kısmını açmasına imkan veren düzenlemeyi yaptık. Eğitim sistemindeki yeni adımlar, sadece Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını ikinci dört ve ondan sonraki dörtlerde seçmeli dersler arasında okutulması değil pek çok hususun seçmeli dersler vasıtasıyla öğrencilerimizin tercihlerine bağlı olarak okutulmasına imkan veren adımlardır. CHP esasında bu düzenlemenin 4+4+4’ün kısmına karşı değil bana sorarsanız. CHP, bu düzenlemenin içerisinde Kuran-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatını öğretecek derslerin seçmeli dersler arasına konmasına ve meslek liselerinin orta öğretimlerinin açılmasına imkan veren düzenlemeye karşıdır. CHP bu ülkenin evlatlarının bu ülkenin okullarında Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin hayatını seçmeli dersler arasında da olsa okutulacak olmasından fevkalade rahatsızlar. Rahatsızlar sebebi dediğim gibi 12 yıl olması falan değil. Bu 12 yılın adalet üzerine olması eşitlik üzerine olması ve hürriyet üzerine olması velilere ve yavrularımıza seçme hakkının tanınmasından kaynaklı büyük bir rahatsızlıktır onu hep beraber zaman içerisinde göreceğiz. Anayasa Mahkemesi ne yapacak onu da göreceğiz.”
Neden cami yapılmasın
Bozdağ, İstanbul Çamlıca’ya cami yapılmasıyla ilgili tartışmalara da değinerek, “Çamlıca’ya neden camii yapılmasın? Bütün mazeretler bir yana bu camiden duyulan, minareden, mabetten duyulan rahatsızlığın başka gerekçelerle gizlenmesinden başka bir şey değildir” diye konuştu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!