Mayına şehit

Güncelleme Tarihi:

Mayına şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Tunceli’de PKK’nın, Büyükyurt köyü kırsalında, döşediği mayınları patlatması sonucu operasyona giden Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, bir asker de yaralandı. 5 çocuklu ailenin en küçüğü olan şehidin baba evinde yas var.

Haberin Devamı

TUNCELİ-Erzincan karayolunun Alacık Köyü kesiminde önceki gece durdurdukları 5 TIR’ı yakan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında arazide bulunan Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’na bağlı özel eğitimli birliklerin bulunduğu Büyükyurt köyü kırsalında mayın patladı. Mayının uzaktan kumandayla ateşlendiği belirlendi. Dün saat 01.00 sıralarında meydana gelen patlamada, Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Komando Uzman Çavuş Uğur Duran ise yaralandı. Uzman Çavuş Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi. 23 yaşındaki şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı için Elazığ 8’inci Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, askeri ve sivil yetkililer katıldı. Dağlı’nın cenazesi tören sonrasında memleketi Osmaniye’ye gönderildi.
Şehit Dağlı’nın Osmaniye’deki evinde ise yas var. Dağlı’nın şehit olduğu haberini Cevdetiye beldesine bağlı Karataş mahallesinde oturan ailesine, Osmaniye Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Kurmay Albay Uğur Özbek verdi. Özbek, şehidin ağabeylerini teselli etmeye çalıştı. Evin önünde bekleyen 112 Acil Servis görevlileri fenalaşan şehit yakınlarına müdahale etti. Acı haberin duyulmasının ardından Türk bayraklarıyla donatılan evde baba Mustafa Dağlı, taziyeleri kabul etti. Baba Dağlı, 5 çocuğunun en küçüğü olan Ahmet Dağlı’nın 1,5 yıldır uzman çavuş olduğunu ve 1 hafta önce memleketine izne geldiğini söyledi.

Artık beni kim arayacak

Mayına şehit


Abla Selma Tosunoğlu da kardeşiyle sık sık telefonla görüştüğünü belirterek, “Canım kurban, doyamadım. Artık beni kim arayacak” diye gözyaşı döktü. Şehit Dağlı’nın cenazesi, bugün Cevdetiye beldesinde toprağa verilecek.                     

Haberin Devamı

4 PKK’lı öldürüldü 1’i yakalandı

Haberin Devamı

VAN Valiliği, Bahçesaray’da düzenlenen ve 2 korucunun şehit olduğu, bir uzman çavuşun da yaralandığı operasyonda 1 teröristin öldüğünü, 1 teröristin de yakalandığını bildirdi. Yapılan açıklamada, teröristlerle birlikte 2 Kalaşnikof marka piyade tüfeği, 1 RPG- 11 roket atar ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.
Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Geçidi’nde 5 Temmuz akşamı yol kesen bir grup terörist, 11 aracı yaktı. Kaçan teröristlerin yakalanması için Ağrı İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Timleri tarafından başlatılan operasyon çerçevesinde dün saat 16.45 sıralarında Doğubayazıt’ın Somkaya köyü yakınlarında teröristlerle çatışmaya girildi. Çatışmada 3 teröristin öldürüldüğü Ağrı Valiliği tarafından açıklandı.  DHA

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!