Otopsiyi açıklayın

Güncelleme Tarihi:

Otopsiyi açıklayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili pek çok karanlık noktanın olduğunu vurgulayarak hükümete, “Otopsi raporunun bir an önce açıklanmasını ve halkın önüne konmasını bekliyoruz” diye seslendi.

Haberin Devamı

Partisinin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen, 11’inci Kadın Kurultayı’nda konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Kadının gücünü arkasına almayan, kadının gücünü önemsemeyen hiçbir siyasi partinin iktidar olma şansı yoktur. Acıları en çok çeken kadınlardır. Çocuğu öldürülen, tecavüze uğrayan bir annenin dramını hiç kimse bilemez. Uludere’de 34 çocuğumuz öldürüldü. Uludere annelerinin içinde yaşadığı dramı hiç kimse bilemez.

Padişah seslenmedi

Suriye konusunda savaş istemediğimizi, sadece Türkiye’de değil, bölgede ve dünyada da savaş istemediğimizi, her zaman seslendiriyoruz. Ama şunu da anlamaya çalışıyoruz. Hiçbir Osmanlı padişahı, hiçbir Cumhuriyet başbakanı batının egemen güçlerinin dillerini kullanarak Ortadoğu’ya seslenmedi. Ne Mustafa Kemal Atatürk, ne İsmet İnönü, ne Bülent Ecevit, ne Süleyman Demirel, ne Turgut Özal. Bunu yapan sadece bir kişi var. Onun adı da Recep Tayyip Erdoğan.

Katili davet etti

Haberin Devamı

Suriye ile ne alıp veremediğimiz var. Efendim, ‘Suriye’de demokrasi yokmuş’. Dönüp kendi ülkene baksana. Senin ülkende demokrasi var mı? Kendine bakmayacaksın, şu ülkede demokrasi yok diyeceksin. Katar’da mı var, Suudi Arabistan’da mı var, hangi ülkede demokrasi var. Ömer El Beşir, 10 binlerce insanı katleden, hakkında uluslararası tutuklama kararı olan bir katil. Bu katili Türkiye’ye davet edip, onu onurlandıran, askeri işbirliği anlaşmasını TBMM’ye getiren AKP hükümeti, hangi demokrasiden, özgürlükten bahsedecek acaba?

Karanlık noktalar var

Bizim bir jetimiz uluslararası hava sahasında düşürüldü. Bize verilen bilgi bu. Ama halen jetin düşürülmesiyle ilgili pek çok karanlık nokta var. Otopsi raporunun bir an önce açıklanmasını ve halkın önüne konmasını bekliyoruz. Bir Amerikan gazetesi bir iddiada bulundu. O iddia şu ana kadar, ne ABD tarafından, ne başka bir uluslararası kuruluş tarafından yalanlanmadı. Sadece niçin sızdırıldığı sorgulandı. Hükümetin halkı doğru aydınlatma görevi vardır. Bunun takipçisi olacağız. Başbakan’a ve Ahmet Davutoğlu’na bir çağrım var. Rusya’nın ABD’nin ve İngiltere’nin ellerindeki bilgileri kamuoyuna açıklayın.

Büyük kaos doğacak

Haberin Devamı

Önümüzdeki sonbaharda okullar açılacak. Anneler hazır olun. 5 yaşındaki çocuğunuzu alacaksınız ve onunla ilköğretime beraber başlayacaksınız. Nasıl olacak bilmiyorum ama büyük bir kaos doğacak. Anneler ve çocuklar beraber okula gitmeli. Buna hazırlıklı olun. Siz de öğretmen ve çocuğunuzla beraber sınıflarda olacaksınız. Bu kaosun faturasını anneler AKP iktidarına sormalıdır.                           

Silivri üniversiteye döndü

/images/100/0x0/55eb07adf018fbb8f8a67058

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kurultayda tutuklu vekiller için şunları söyledi: “Silivri toplama kampında yüzlerce insanımız var. Haksız yere tutuklular. Gazeteciler, yazarlar var. Silivri toplama kampı Silivri Üniversitesi’ne döndü. Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçilmiş milletvekilleri bir yasama dönemini hapiste geçirdiler. Bir yasama döneminin hapiste geçirilmesi milletvekillerinin yargı organları tarafından, yasalara aykırı olarak bir hakim yetkisiyle hapishanelerde tutulması, demokrasilerde kabul edilecek bir olay değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz. Ülkesini seven herkesin buna isyan etmesi gerekir.”

Balbay’a alkış

Kurultayda CHP’nin tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın da mesajları okundu. Balbay’ın mesajı okunurken salondaki eşi Gülşah Balbay, Mustafa Balbay’ın fotoğrafını tuttu. Balbay, mesajın ardından salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı.

Dokuzcan seçildi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu kurultaydaki başkan adaylarıyla sahnede el ele poz verdi. CHP’nin 8 yıl aradan sonra toplanan 11’inci Kadın Kurultayı’nda Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na 332 oy alan Hilal Dokuzcan seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!