Tunceli'de mayınlı saldırı: 1 asker şehit

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide mayınlı saldırı: 1 asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2012 09:01

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonda, araziye döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatıldı. Patlamada, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Uzman Çavuş Uğur duran ise yaralandı.

Haberin Devamı

Önceki gece, Tunceli-Erzincan karayolunu Alacık Köyü yakınlarında keserek durdurdukları araçlar arasında bulunan 5 TIR’ı yakan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ederken, Alacık Köyü ile Nazimiye İlçesi’ne bağlı Büyükyurt Köyüi arasındaki dağlık ve ormanlık alanda operasyon yoğunlaştırıldı.

TUNCELİ'DE MAYINLI SALDIRI / WEB TV

Askerler arazi arama-tarama operasyonunu sürdürürken PKK’lı teröristlerin araziye önceden döşediği uzaktan kumandalı mayınlar saat 01.00 sıralarında patlatıldı. Arazide konuşlu bulunan Tunceli 4’üncü Komando Tugayı’na bağlı özel eğitimli birliklerin bulunduğu bölgede meydana gelen patlamalarda, Piyade Komando Uzman Çavuş Ahmet Dağlı şehit oldu, Piyade Komando Uzman Çavuş Uğur Duran ise yaralandı.

Haberin Devamı

Patlamada yaralanan uzman Çavuş Uğur Duran, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye yeni birlikler sevk edildi. Bölgedeki PKK’lı grup ile sabah saatlerine kadar aralıklarla çatışma çıkarken, havanın aydınlanması ile birlikte bölgeye taaruz tipi helikopterler gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!