Samsun'da zarar görenlere biner lira

Güncelleme Tarihi:

Samsunda zarar görenlere biner lira
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 16:08

Samsun Valiliği, selden evleri zarar gören vatandaşlara biner lira para yardımında bulundu. Canik ilçesinde 5 gün önce meydana gelen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların yaraları sarılıyor.

Haberin Devamı

Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında vatandaşların sorunlarını dinleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, afetzedelere para yardımı yapmaya başladıklarını söyledi.
Başbakanlıktan Valilik emrine 2.5 milyon lira para gönderildiğini hatırlatan Aksoy, şunları kaydetti:

“Bu bakımdan biz 15 ayrı ekiple hasar tespit komisyonuyla hangi iş yeri ve evlerin hasar gördüğünü tespit ettik. Hasar tespitinin yüzde 95'i dün tamamlanmıştır. Bugünde eksik olan ve hasar tespiti yapılamayan konut ve iş yerlerinin tespiti yapılacak ve tespit çalışması tamamlanacak. Biz ilk aşamada konutları zarar gören ailelere dünden itibaren biner lira verdik. Yaklaşık 451 konut zarar görmüştü, 451 liranın dün dağıtımına başladık, bugün dağıtımı tamamlayacağız. Hasar oranları çerçevesinde önümüzdeki günlerde yardımlarımıza devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Yılanlıdere Çöp İstasyonu'nun bulunduğu bölgede bir kadın cesedi daha bulunduğunu ve ölü sayısının 12'e çıktığını ifade eden Vali Aksoy, “40-50 yaş arasında bir kadın cesedi bulundu. Tabi savcılıkla otopsisi yapıldıktan sonra bunun afet nedeniyle mi yaşamını yitirdiği yoksa başka bir şey nedeniyle mi net olarak anlaşılacak. Şuana kadar köylerimizden de bize her hangi bir başvuru olmamıştır. Bu bakımdan bunun doğrudan afetle ilgili olup olmadığını ifade etmemiz zor. Otopsi neticesi ortaya çıkacaktır. Şuanda ilk öngörülen afetten olabileceğidir” ifadesini kullandı.

Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığına bağlı ekipler, TOKİ konutlarında temizleme çalışmaları devam ediyor.

Selde ölü sayısı 12'ye çıktı
Samsun'da meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 12 oldu. Yılanlı dere mevkiinde 40 yaşlarında bir kadın cesedi bulundu. Cenaze, otopsi yapılmak üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Canik İlçesi'nde geçen Salı günü akşamı meydana gelen selde yaralar sarılmaya çalışırken, suların çekilmesiyle birlikte bir kadın cesedi daha ortaya çıktı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı da 12'ye yükseldi.

Canik İlçesi Sarıbıyık Köyü Yılanlı dere mevkiinde, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri dere kenarına yıkılan ağaçları vatandaşlarla birlikte toplarken, bir ceset buldu. Durumu hemen polis ve jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, 40 yaşlarında bir kadına ait olduğunu tespit ettikleri kadını ambulansla Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırdı. Burada yapılacak otopsinin ardından ölüm nedeni ve kimliğinin belirleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkiiler, herhangi bir kayıp başvurusunun kendilerine yapılmadığını, bölgede başka cesetlerin de bulunma ihtimalini gözederek arama çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!