CHP: Tahliye olursa Meclis'i olağanüstü toplarız

Güncelleme Tarihi:

CHP: Tahliye olursa Meclisi olağanüstü toplarız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 19:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “3. Yargı Paketi”nin onaylanmasının tutuklu milletvekillerine tahliye imkanı sağladığını belirterek, “Yargının, milletvekillerimizin tahliyesi yönünde bir karar vermesini bekliyor ve diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, tutuklu milletvekilleri sorununun sadece CHP'nin değil ülkenin ve milli iradenin sorunu olduğunu belirtti.TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve hükümet kanadının bu konuda yaptıkları açıklamaları olumlu bulduklarını ifade eden Toprak, “Toplumsal ve siyasal bir konsensüs sağlanmıştır. Şimdi yargının buna katkı yapmasını bekliyoruz. Yargının dosya üzerinden inceleme yapmasını ve o çerçevede milletvekillerimizin tahliyesi yönünde bir karar vermesini bekliyor ve diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Toprak, açıklamasında “Tutuklu milletvekillerinin tahliyesinden sonra, milletvekillerimizin yasama görevlerini yerine getirmeleri için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracağız. Bu sürece diğer siyasi partilerin de katkı yapacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!