12 gün sonra acı haber

Güncelleme Tarihi:

12 gün sonra acı haber
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 00:00

Suriye tarafından düşürülen uçağımızdaki Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un şehit olduğu açıklandı. Pilotlara uçak enkazının içinde ulaşıldı. Genelkurmay Başkanlığı naaşların gemiye alınması çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin düşürdüğü jette bulunan 2 pilotun naaşı, olaydan 12 gün sonra deniz dibinde bulundu. Titanik batığını bulan Nautilus gemisinin de destek verdiği çalışmalarda pilotlara ulaşıldığını Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada şöyle denildi: “22 Haziran 2012’de Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda, pilotlarımız Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir.”

Haberin Devamı

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI /WEB TV

Severek katlanırım

Kayıp 2 pilotun naaşlarının tespit edilmesi, umutla bekleyen aileleri yasa boğdu. Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın şehit olduğu haberi Malatya’daki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin 7 aylık hamile eşi Nihal Ertan fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. 5 yaşında Burak adında bir oğlu olan şehit yüzbaşının, emekli öğretmen babası Ali Ertan da acı haberle fenalaştı. Şehidin annesi Zennure Ertan oğlunun vatana, millete feda olduğunu belirterek, “Oğlumla gurur duyuyorum. İşini ve mesleğini severek yapıyordu. Hayatım uçak diyordu. Severek gittiyse, ben de severek katlanırım” dedi. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de eşiyle birlikte aileye taziye ziyaretine gitti.

GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI / WEB TV

İŞTE UÇAĞI ARAMA ÇALIŞMALARININ YAPILDIĞI BÖLGE / WEB TV

UÇAĞI ARAMAK İÇİN NAUTILUS DEVREYE GİRMİŞTİ / WEB TV

Her zaman ciğerimde

Haber üzerine Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un İstanbul Bağcılar’daki babaevinin penceresine Türk Bayrağı asıldı. Şehidin babası Osman Aksoy, “Vatanımız sağolsun. Allah’ım onu en yüksek mertebelere yükseltti. Bizi de onun şefaatine nail eder inşallah. Ölmediler. Her zaman benim ciğerimde. Geziyor benim gözümün önünde” dedi.

Haberin Devamı

ŞEHİT PİLOT AKSOY'UN BABASININ AÇIKLAMALARI / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!