Bir kapıdan girdi diğer kapıdan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bir kapıdan girdi diğer kapıdan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 11:19

Ankara'da bugün hareketli saatler yaşandı. Saat 11.00'de Başbakanlık'ta Güvenlik Zirvesi'ni toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'te bağımsız milletvekili Leyla Zana ile bir araya geldi. Bir buçuk saat süren görüşme sona erdi. Görüşme sonrası Leyla Zana Resmi Konut'tan ayrıldı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın görüşmesi saat 15.00'de Başbakanlık Resmi Konut’ta başladı. Görüşme Başbakan Erdoğan ve Leyla Zana’nın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katıldı.

Bir buçuk saat süren görüşme sonrası Leyla Zana, Resmi Konut’tan ayrıldı. Zana, açıklama yapılmaması için, gazetecilerin beklediği kapıdan değil protokol kapısından çıkarak Resmi Konut’tan ayrıldı. Görüşmede Başbakan Erdoğan’ın Zana’ya “Yürüttüğümüz Milli Birlik ve Kardeşlik projesine katkı sağlamanızı bekliyoruz” dediği öğrenildi.

ZANA YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Erdoğan, TBMM'ye gelişinde gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı. “Gayet iyi geçti, gayet verimli olduğuna inanıyorum” diyen Erdoğan, Zana'nın yarın yapacağı basın toplantısıyla görüşmeye ilişkin açıklamada bulunacağını belirterek, bunun ötesinde bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade etti.
Erdoğan, Zana ile tekrar randevulaşıp randevulaşmadığı sorusuna ise “Yok” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

BİR BUÇUK SAAT SÜREN GÖRÜŞMEDEN KARELER


Leyla Zana, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Ankara temsilcisi Metehan Demir'e verdiği röportajda, “Kürt sorunu”yla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “Ben Başbakan Erdoğan'ın bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna olan inancımı yitirmedim. Yitirsem burada olmazdım” açıklaması ile dikkatleri üzerine çekerken, BDP yönetiminden tepki almıştı.

LEYLA ZANA RESMİ KONUT'TA / WEB TV 

/images/100/0x0/55eb1311f018fbb8f8a95cb7

GÖRÜŞME ÖNCESİ YENİ MESAJLAR

Başbakan Erdoğan’la  bugün biraraya gelen olan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’dan görüşme öncesi yeni mesajlar geldi.

Zana, 5 yıl önce kalp krizinden ölen eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başındaki dünkü anma töreninde "Bu topraklara mutlaka barış gelecek. Barışa olan inancımızı korumalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Bir halka saygılı olmak iki tarafın da kazancı olacaktır" diyen Zana şunları söyledi:  "Her zaman barışa olan inancımız olmalı ve bu konuda da bilgili olmamız gerekiyor. Hiç bir savaş sonuna kadar devam etmez. Bu topraklara barış mutlaka gelecek. Bir halka saygılı olmak her iki tarafında kazancı olacaktır. Ne derlerse desinler, ne olursa olsun, bizim ruhumuz birlik ve beraberlikten yanadır.

Bütün hizmetlerimiz halkımız içindir. Dost ve düşman herkes bilsinki, bu birliktelik bu topraklara mutlaka barışı getirecektir, barış bu topraklarda mutlaka yeşerecektir. Belki bizim ömrümüz yetmez. Ne krallık tahtı, ne iktidarlar devamlı değillerdir..."Zana, 5 yıl önce kalp krizinden ölen eski DEP Milletvekili Orhan Doğan'ın mezarı başındaki dünkü anma töreninde "Bu topraklara mutlaka barış gelecek. Barışa olan inancımızı korumalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!