İstinye Karakolu ve Avcılar'da polise saldırı olaylarının faili yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İstinye Karakolu ve Avcılarda polise saldırı olaylarının faili yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 00:00

İstinye Polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı ile Avcılar'da polis memuruna düzenlenen silahlı saldırı olaylarına karıştığı belirtilen bir kişi yakalandı. Şüpheliyle polis arasında çıkan çatışmada 1 polis kasığına isabet eden kurşunla yaralandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre olay saat 20.45 sıralarında Sarıyer Tarabya Ferahevler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde meydana geldi. Caddeyi gözleyen bir sivil polis trafikte ilerleyen ve içinde biri kadın iki kişinin durumundan şüphelenip taksiyi durdurdu.

İSTİNYE BOMBACISI YAKALANDI / FOTO GALERİ

İŞTE O SALDIRGAN / WEB TV

Şüpheli gördüğü kişileri kontrol etmek isteyen polise ateş açıldı. Şüpheliler taksinin sürücüsünü silahla tehdit edip kaçmaya çalıştı. Bu sırada yaralı polisin telsizle merkezi uyarması üzerine Sarıyer Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri güzergahta önlem aldı kısa süre sonra da taksiyle karşılaştı. Taksiden polise ikinci kez ateş açılınca polis de karşılık verdi.

Saldırganlardan biri yakalandı ancak diğer şüpheli kaçtığı iddia edildi. Yakalanan S.G 'nin İstinye'deki karakol saldırısıyla Avcılar'da polise yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu belirlendi. Yaralı polis Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü

/images/100/0x0/55ead8c5f018fbb8f89a7f36
olayın ardından Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne geldi.

Haberin Devamı

SALDIRGAN BİR POLİSİ YARALADI / WEB TV

İŞTE O SALDIRGAN

Yakalanan şüpheli S.G., Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan S.G., sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. S.G emniyetten çıkışınıda "İşkence yapmak şerefsizliktir" diye slogan attı

Sarıyer’de 1 polisin yaralandığı çatışma sonrasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, "Sarıyer’de İstinye Karakolumuza saldırıda bulunan ve daha sonrada Avcılar’da polis memurumuzu yaralama olayına karışan bu iki olayın faili olan örgüt mensubu bugün Sarıyer ilçemizde emniyet görevililerimizin dikkatli takibi sonucu sağ olarak ele geçirildi" dedi.

2. ŞÜPHELİ BELİRSİZLİĞİ

İstanbul Valisi Hüseyin Çapkın'ın açıklamalarına rağmen bir şüpheli daha olduğu iddia edildi.

Başta Anadolu yakasındaki bazı metrobüs durakları olmak üzere polis, ellerindeki eşgale uyan kişilere kimlik kontrolu yaptı.

Aranan erkeğin siyah çantalı olduğu ve spor ayakkabı giydiği öğrenildi.

Haberin Devamı

YENİ BİR EYLEME FIRSAT VERMEDİK

Vali Mutlu, iki olayın failinin ele geçmiş olmasının fevkaleda önemli olduğunu belirterek "Emniyet teşkilatımız bu olayların faillerinin yakalanmasıyla ilgili çalışmalarını fevkelade dikkatli, hassas, yoğun bir görevi, olayların vuku bulduğu günden itibaren sürdürüyorlardı. Bütün memurlarımız bu titiz çalışmalarının başında görevlerini yaparlarken bugün Sarıyer’de dikkatle görevlerini yapan personellerimizin takibi souncu olayın faili olan örgüt mensubu sağ olarak ele geçirildi" şeklinde konuştu.Vali Mutlu şöyle devam etti:

Bu konuyla ilgili belirlemiş olduğumuz kişilerdi ve bunların İstanbulumuzda yeni bir eyleme fırsat bulmadan ele geçirilmesi konusunmda 24 saat yoğun bir takibimiz vardı. 14 milyonluk şehirde gösterilen çok hassas görevin ve takibin sonucudur. Dolayısıyla bu başırılı görevi ifa eden emniyet görevlilerimiz ve emniyet teşkilatımızı yürükten kutluyorum, tebrik ediyorum. 1 yaralımız var. Çocuğumuz hayati tehlikesi yok. Silah yarası var. Tedavisi devam ediyor. İnşallah görevine kısa sürede dönecek.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA / WEB TV

Haberin Devamı

"ŞEHİT CENAZEMİZDE SÖYLEMİŞTİK"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise saldırıyla ilgili şunları söyledi : Şehit cenazemizde söylemiştik. Canlı yakalayacağız ve adaletin önüne dikeceğiz diye. Canlı yakaladığımız için bununla övünüyoruz. Onların bakış açısıyla devletin bakış açısını kamuoyu görsün. Onların bakış açısı bildiğiniz gibi öğleyin iki lokma yemek yine polis memurunun başına sıkmak. Burada bir polisi yaralamış olmasına ragmen iki olaya karışmış bir militanın özellikle çaba sarfedilerdek canlı yakalanması; ki polisin silahını kullanma yetkisine haiz olduğu bir olaya dönüşmesine rağmen canlı yakalamıştır. Onun için özellikle altını çiziyoruz. Sokakta ekiplerimizin dikkati sayesinde yakalanmıştır. Çünkü bunların hepsinin resimleri kafalarına kazınmış durumda. O kadar ciddiyetle bakıyorlar meseleye. Bir otobüs durağında bu olayı yapan daha önceden resimlerinden hafızalarına kazınmış bu kişinin görüntüsü ve orada farkedip duruyorlar. Bilerek yapıyorlar" Çapkın, "kaçan bir kişi olduğu doğru mudur" şeklindeki soruya ise "Hayır tek şahıs" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

 

YARALI POLİSİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Tarabya Ferahevler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde meydana gelen çatışma sonucu kasığına aldığı kurşun darbesiyle yaralanan polis memuru Fatih Çelik Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ameliyata alındı. Polis telsizinden yaralı polis memuru için tüm İstanbul genelinde kan anonsu yapılırken, ameliyatı yaklaşık 3 saat sürdü. Ameliyat sonrasında Çelik’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken yoğun bakım servisinde tedavisine devam edildiği bildirildi. Ameliyat sürerken meslektaşları ve amirleri hastane bahçesinde uzun süre bekledi. Hastane görevlilerinden zaman zaman bilgi alan polis memurları meslektaşlarının sağlık durumunun iyi olmasına sevindikleri gözlendi.

Haberin Devamı

AİLESİ HASTANEYE GELDİ

Yaralanan polis memuru Fatih Çelik ameliyatta olduğu sırada hastaneye ailesi de sivil bir araç ile hastaneye getirildi. Aile oğullarının yanında hastanede sabahlaması için polis ekipleri tarafından bir oda ayarlandı. Hastane dışında ve içerisinde birer polis ekibi nöbetçi olarak bırakıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!