Yurt müdürlerine iletişim ve koçluk eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yurt müdürlerine iletişim ve koçluk eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 00:00

Doğan Gazetecilik tarafından 2005 yılında başlatılan ve bugüne kadar başarıyla yürütülen Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası çerçevesinde yurt yöneticilerine her yıl İstanbul’da verilen eğitimlerin 5’incisi 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile işbirliği içinde, BBOG kapsamında yaptırılan kız öğrenci yurtlarının müdür ve müdür yardımcılarına “Kişisel Gelişim Semineri” başlığı altında çeşitli eğitimler verildi. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen eğitimin açılışında MEB Eğitim Grup Başkanı Dr. Hamza Aydoğdu da hazır bulundu.

50 eğitimci katıldı

Ümraniye My City Otel’de düzenlenen seminere Ağrı, Osmaniye, Siirt, Muş, Kars, Mardin, Tokat, Iğdır, Denizli, Gümüşhane, Erzurum, Yalova, Tekirdağ, Muğla, Kahramanmaraş, Bartın, Artvin, Konya ve Van’daki kız yurtlarında müdür, müdür yardımcısı ve öğretmen olarak görev yapan 50 eğitimci katıldı. Doğan Gazetecilik yöneticileri Hande Sabuncuoğlu ve Nilgün Yorgancılar tarafından düzenlenen programda, ilk gün “Değişim Dinamikleri” eğitimi Onat Akademi’den Yücel Onat tarafından verildi. Sonraki günlerde Güler Kazmacı, “Güzel Türkçe, Etkili Konuşma” konusunda, Boğaziçi Üniversitesi Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Şiddetsiz İletişim” konusunda ve son gün de Füsun Paşa “Koçluk” konusunda eğitim verdi. İstanbul’a gelen katılımcılar düzenlenen İstanbul turunda tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı da buldu. Yurt yöneticileri kendilerine gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını, verilen bilgilerin ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmanın son derece yararlı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yöneticilere büyük katkı

Cevdet Vural (MEB Eğitim Grup Başkanlığı) Günümüz yönetim anlayışı, organizasyonlar için en önemli kaynağı personel olarak görmektedir. Nitelikli personel için, iyi bir seçme sisteminin yanında, iş başındaki personelin düzenli olarak meslek içi eğitimlere alınması önemli bir konudur. Bu gerçekten hareketle MEB bir süredir öğretmen ve yönetici seçimi ile görev başındaki personelin yetiştirilmesi konusunda radikal değişikliklere gitmektedir. Böylesi bir dönemde Doğan Gazetecilik A.Ş. ile Bakanlığımız işbirliğinde yapılan “kişisel gelişim” semineri oldukça anlamlı olmuştur. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Doğan Gazetecilik, uzun süredir her türlü desteği sağladığı kız yurdu yöneticilerini, ülkemizin alanında temayüz etmiş uzman kişileriyle buluşturarak 5 gün boyunca dolu dolu geçen bir seminer yapmıştır. Eğitim gibi bir ülke için stratejik öneme sahip bir konuda, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Doğan Gazetecilik’in bu çalışmalarının ülkemizin diğer kuruluşlarına örnek olması diliyorum.

Haberin Devamı

Toplum için hizmet

İclal Kolat (Köksal Toptan Anadolu Lisesi-Nedret Keten Kız Öğrenci Yurdu Belletmen Öğretmen / Bartın) Paylaşarak çoğalma yoluyla atılan bu adımların kazanılmış bir kız çocuğu, gelişmiş bir topluma hizmet ettiğini düşünüyorum. Bu yolda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Eğitimlerimiz devam edecek

Hande Sabuncuoğlu (Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü) Bizler için de çok değerli olan BBOG kampanyasını yürütürken bu eğitimleri hem bizlere, hem de yurtlarımızın yöneticilerine faydalı olacağını düşünerek başlatmıştık. Türkiye’nin çok geniş bir coğrafyasına dağılan yurtlarımızda görev yapan yöneticilerimiz bizleri kırmayarak, davetimizi kabul ettiler ve bu haftayı birlikte geçirme imkânı bulduk. Bu zaman içinde sohbet ettik, dertleştik, başarılı örnekleri konuştuk. Eğitimin önemine inanan ve emek verenler olarak ‘mevcut imkânlarla daha neler yapabiliriz’ diye kafa yorduk. Bizler de onlarla olmaktan çok keyif aldık ve faydalandık. Kampanyamızın gelecek yıllarda nasıl biçimlenmesi gerektiğinin ilk temelleri bu paylaşımlarla ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Kızlar yararlanacak

Gökhan Gökkaya (Şarköy Anadolu Lisesi– Muzaffer Öztürk Kız Öğrenci Yurdu Müdürü / Tekirdağ) Bu kampanyada maddi desteği ve manevi katkısı olan herkese teşekkürler. Bu güzel yurdun imkânlarından yoksun kız çocuklarına, yine bu ülkenin kendilerine verdiği imkânlardan bir kısmını aktarma hassasiyetini gösteren yardımseverlerin olduğunu görmek güzel bir duygu. Eminim ki, kızlarımız da bunu karşılıksız bırakmayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!