Bedelliye başvuran sayısı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Bedelliye başvuran sayısı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 11:31

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikte başvuru sayısının 69 bin 73'e ulaştığını belirterek, “Yurtdışından postayla yapılan müracaatlar buna dahil değil” dedi. Bakan'ın açıklamasına göre devletin elde edeceği gelir 2 milyar lirada kalacak.

Haberin Devamı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, gazeteciler Bakan Yılmaz'a soru sormak istedi. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, gazetecilere “Bedelliyi mi soracaksınız” dedi. Bunun üzerine Yılmaz, “Başvuru sayısı 69 bin 73'e ulaştı. Yurtdışından postayla yapılan müracaatlar buna dahil değil” dedi.

YARISI BİLE OLMADI

15 Haziran Cuma günü sona eren başvurular 30 bin liralık bedel üzerinden hesaplandığında devletin kasasına ikinci taksitin son ödeme günü olan 15 Aralık 2012 tarihi itibariyle 2 milyar 72 milyon TL para girmiş olacak.

Bedelli askerlik ilk açıklandığı anda 150 bin kişilik başvuru ve 4.5 milyar liralık gelir tahminleri yapılıyordu.

YARISI PEŞİN KALANI 6 AY İÇİNDE

30 yaşını dolduranların başvurabildiği bedelli askerlik için ücret 30 bin TL olarak belirlenmişti. Bu paranın yarısı olan 15 bin liralık bölümü başvuru anında, kalan yarısının da 6 ay içerisinde ödenmesi gerekiyordu.

Haberin Devamı

BANKALAR KAMPANYA YARIŞINA GİRMİŞTİ

Bedelli askerlik başvuruları için kampanyalar düzenleyen bankalar, vadeyi 60 aya kadar uzatmışlardı. 12 ve 60 ay arasındaki seçilen vadedeki bedelli kredisinin aylık taksitleri 800-2 bin 800 TL arasında değişirken, 60 ayda toplam bedel 50 bin liraya kadar ulaşıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!