BBP lideri Destici: Hürriyet'in yazdıkları doğru

Güncelleme Tarihi:

BBP lideri Destici: Hürriyetin yazdıkları doğru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2012 09:32

Orgeneral Özel’in “Karar çıksın, Kandil’e gireriz” sözlerini Hürriyet Dünyası’na açıklayan BBP Lideri Destici, Genelkurmay’ın “medya ifadeleri değiştirdi” çıkışı üzerine bir kez daha konuştu. Destici, “Hürriyet’in yazdıkları doğru” dedi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in hükümetin karar vermesi durumunda PKK’yı yok etmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ta Kandil’e girmeye hazır olduğu yönündeki sözleri gündemin en çok konuşulan konusu oldu. Orgeneral Özel bu değerlendirmeyi Dağlıca’da 8 askerin şehit olduğu saldırıdan bir gün önce Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’ye yaptı. BBP’nin eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin Orgeneral Özel’le görüşmek için Genelkurmay Karargahı’na giden Destici, Hürriyet’e şunları anlattı:    
 


BEN SORDUM
 
“Sayın Genelkurmay Başkanımızı ziyarete gittiğimizde konuyu PKK terörüne de getirdik. Sanki içimize doğmuş gibi... Hain saldırılara, son günlerde birer birer verdiğimiz şehitlere dikkat çektim. ‘Paşam onlarca şehit veriyoruz. Bunun kaynaklandığı yer belli. Kandil’e girip, bu işi kökünden toptan çözebiliriz diye düşünüyorum. Kandil’e girip, çözemez miyiz?’ diye sordum.
 
ELBETTE GİRERİZ
 
Bana şu yanıtı verdi: ‘Elbette gireriz. Eğer siyasi irade bunun için karar verir, uluslararası alandan gelecek baskıyı göze alır ve karar verirse, biz Kandil’e kadar gider, içine gireriz. Bir zayiat olmaz mı? Askeri harekat bu, elbette olur. Az mı olur, çok mu olur bunu kimse bilemez. Ama siyasi irade bunu da dikkate almak zorunda. Bizim işimiz en az zayiat vermeyi sağlamaktır.”

Haberin Devamı

“MEDYA DEĞİŞTİRDİ” İMASI

Destici’nin aktardığı bu görüşme detaylarının www.hurriyet.com.tr’de yayınlanmasından yaklaşık 5 saat sonra Genelkurmay Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada, Özel-Destici görüşmesinde ele alınan konuların “farklı anlamlar yüklenerek değişik söylem ve ifadelerle medyada yer almasının üzüntü ile karşılandığını” bildirildi. Bu açıklama üzerine Destici ile yeniden görüştük.

BBP Lideri, Özel’le yaptığı görüşmenin ardından Hürriyet’e yaptığı açıklamalarda yer alan ifadelerin doğru olduğunu ancak bazı yerlerin bu görüşmeyi doğru yansıtmadığını savundu:

Haberin Devamı

GİRMEYİZ Mİ DİYECEKTİ?

“Her şeyden önce Genelkurmay Başkanımızın bizi kabul etmesi, bizi bilgilendirmesi bizim için büyük bir onurdur. Orada konuştuğumuz bazı çok özel şeyler bizimle mezara gider. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak Kandil’e girmek için bir kere kesinlikle ABD ikna edilmelidir gibi bir şey söylemedi. Aynen Hürriyet’te yer aldığı gibi uluslararası toplumdan gelebilecek baskılara dikkat çekti. Kandil’e girilmesi olayı...Bu yeni bir şey değil ki....Ne diyecekti yani Türkiye Cumhuriyeti’nin Genelkurmay Başkanı, giremeyiz mi diyecekti?

HÜRRİYET’TE YER ALDIĞI GİBİ

Gelelim Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması konusu. Aynen Hürriyet’te ne yer almışsa onları söyledi. Sayın Özel’in özellikle Genelkurmay’ın 1949-1960 yılları arasında Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı olmasıyla ilgili sözleri...Farklı bir bakış  getirdi. Ben bundan faydalandım. Ama ‘Asker de MİT zırhı istiyor, rahmetli Muhsin beyle (Yazıcıoğlu) ilgili kendisinden önce soruşturma yapılmadığı, Uludere’de silahlar yok edildi falan gibi şeyler… Bunlar yok... Bazı kurumlar benim anlattıklarımı, benim söylediklerimi Sayın Özel sanki kendilerine açıklama yapmış gibi yansıttılar. Bundan ben de üzüntü duydum. Oysa benim ne anlattığım, benim kendi ağzımdan Hürriyet’te yer aldığı gibidir.”





Haberin Devamı



 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!