Partilerden Fethullah Gülen dönsün çağrısına tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Partilerden Fethullah Gülen dönsün çağrısına tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 11:16

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde sürpriz bir çağrıyla isim vermeden ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e seslendi: “Gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır. Faturası çok ağırdır. Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz.” Siyasiler de Erdoğan'ın 'dön' çağrısını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Ben daha evvelki bu arzumu ifade ettiğim zamanlarda bazı endişelerini ifade etmişti. Yani 'Türkiye'deki siyasal durum karışabilir mi, yeni bir huzursuzluk kaynağı olabilir mi, buna ben mi sebep olabilirim...' Ama bunların düşünülecek yönü artık kalmadı çünkü en muhalifler bile zaman içinde gördüler ki Fethullah Gülen Hoca Efendi masumdur, Türkiye sevdalısıdır, bu vatan topraklarını her şeyin üstünde tutan bir insandır. Hizmet dediğimiz kapsam içinde yaptığı tüm çalışmalar, tüm hedefleri Türkiye'nin de insanlığın da lehinedir. O bir barış elçisidir. Bu kanaat bugün yüzbinlerin, milyonların kanaati oldu. Ama sağlık sebepleri veya hizmetin geldiği nokta itibariyle farklı düşünebilir. Ben Türkiye'de çok az kimsenin sahip olacağı düzeyde, Gülen'in vatan hasreti çektiğini yakinen bilenlerdenim. Umarım ki artık zamanı gelmiştir. En azından zaman zaman gelip gitmek suretiyle yine Türkiye dışında bulunabilir. Ama 10-14 seneden sonra artık ülkesine gelmesi, sevenleriyle kucaklaşması, vatan toprağını koklaması ve burada milyonlarca insanın içinde yeniden huzur bulmasıdır. Umarım Sayın Başbakan'ın dileği gerçekleşir ve kendisini yakın zamanda Türkiye'de karşılamaktan büyük bir mutluluk duyarız.”

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Türkiye'nin değerleri Türkiye'de hizmete devam etmeli. Arzumuz bu hasreti bitirip dönmesidir.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'e yaptığı "dön" çağrısı, MHP'de pek yankı bulmadı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesi konusunda Hürriyet'in sorusunu "Bu ülkenin vatandaşı bir kişinin dönmesi ya da dönmemesi bir konu olabilir mi" diyerek yanıtladı. "Geri dönmesin, gelmesin demek ne derece insani olabilir. Bu ülkenin vatandaşı olan herkes, dönmesi konusunda herhangi bir sakınca yoksa, ülkesine dönebilir" dedi. Daha önce de Kemal Burkay ya da Musa Anter'in Türkiye'ye gelmesi konusunda tartışmalar olduğunu hatırlatan Vural, "Kemal Burkay, Musa Anter'in dönüşü çok olumlu da, Fethullah Gülen Beyi'in gelmesi konusunda bir tereddüt oluşturmak doğru mu? Geri dönmesinin sorgulanmasına gerek yok. Kendileri arzu ediyorlarsa, kendi tercihlerini bilecek durumdadırlar. Herhangi bir tereddüt ya da sakcınca oluşturmak normal değildir"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!