3 Salak Öğrenci filmi izlenecek

Güncelleme Tarihi:

3 Salak Öğrenci filmi izlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir öğretmenin kendisine yazdığı mektupla gönderdiği ve izlemesini tavsiye ettiği Hint yapımı “3 Idiots” (3 Salak Öğrenci) filmini izleyip çok etkilenince, Bakanlık’ta bu filmin gösteriminin yapılması talimatı verdi.

Haberin Devamı

Dinçer’in talimatıyla, bakanlıkta bütün üst düzey bürokratların katıldığı “3 Salak Öğrenci” filmi için özel gösterim yapıldı. Tek tip öğrenci yetiştiren eğitim sistemlerini eleştiren film, bürokratlar tarafından büyük beğeni topladı. Bunun üzerine Bakan Dinçer, Türkiye genelindeki bütün il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bürokratlarının da filmi izlemesi için talimat verdi.

Bürokratları ağlattı

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Eğitim Grup Başkanlığı’nın koordinasyonun da gerçekleştirilen film gösterimine katılan üst düzey bürokratlar, “3 Salak Öğrenci” filmine ilişkin Hürriyet’e şunları söyledi: “Filmi bütün bürokratlar gözyaşları içinde izledi, çok etkilendik. Filmde hem öğrenci hem de öğretmenlere inanılmaz güzel mesajlar var. Film 5 ana tema üzerine kuruluyor. 1’incisi; başarı delisi olma, mükemmeli yakalamaya gayret et, başarı seni kovalar. 2’ncisi; Başarılı öğrencileri tutup, zayıfları terketme, adil davran.

Haberin Devamı

Korkuyla eğitim olmaz

3’üncüsü; korkuyla iyi eğitim olmaz. Filmde de aynen şöyle deniyor: ‘Aslanlar kırbaç korkusuyla sandalyeye oturmayı öğrenir. Bu yüzden biz onlara iyi eğitilmiş deriz ama iyi eğitim almış diyemeyiz.’ 4’üncüsü; sınav sonuçlarında sıralama olmamalı. Birinci ve sonuncu afişe edilmemeli. Ve 5’inci mesaj; robot değil, insan yetiştirelim. İnsanlar diploma ve sınav için yaşamamalı.”

Filmin konusu

2009 Hindistan yapımı filmin yönetmeni, Rajkumar Hirani. Film, Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşının başından geçenler anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!