Kadere bak

Güncelleme Tarihi:

Kadere bak
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 08:19

ESKİŞEHİR’de psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen mimar, 38 yaşındaki Mithat Cingi, yalnız kaldığı villa tipi evine gelen babası 70 yaşındaki Prof.Dr. Emre Cingi ile annesi Prof.Dr. Munise İpek Cingi’yi öldürdükten sonra tüfekle intihar etti. Gece meydana gelen üzücü olay sonrası akademisyen çift ve oğulları bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan aile yakınları, anne, baba ve oğullarının resimlerini yakalarına taktı. Ancak "Kadere bak" dedirten an üç tabutun aynı cenaze arabasına yerleştirdiği sırada yaşandı.

Haberin Devamı

Olay, saat 00.30 sıralarında meydana geldi. EskiÅŸehir’de serbest mimarlık yapan Mithat Cingi’nin pompalı tüfek alıp evine kapandığı öğrenen EskiÅŸehir Medline Hastanesi’nde KBB hastalıkları uzmanı Prof.Dr. Emre Cingi ile eÅŸi EskiÅŸehir Osmangazi Ãœniversitesi (ESOGÃœ) Tıp Fakültesi Farmakoloji ana bilim dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Munise Ä°pek Cingi, "Kendisine zarar verir" düşüncesiyle oÄŸullarının oturduÄŸu eve gitti.   Â

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Mithat Cingi, Anadolu ve ESOGÜ öğretim üyesi olan anne ve babasına kapıyı açmadı. Prof.Dr. Emre Cingi bunun üzerine kapıyı açması için eve çilingir çağırdı. Çilingir kapıyı açacağı sırada Mithat Cingi kapıyı tekmeleyip pompalı tüfeği camlı bölümden gösterince çilingir kaçtı. Anne ve baba bu kez oğlunun sakinleşmesini sağlamak için 112 sağlık ekibini arayarak yardım istedi. 112 Acil Servis görevlileri de durumu polise bildirdi.

ANNESİYLE BABASINI ÖLDÜRDÜ, İNTİHAR ETTİ 

Ekipler yoldayken kapıyı açan Mithat Cingi babası Prof.Dr. Emre Cingi’ye tüfekle ateş etti. Göğsünden vurulan baba Cingi, "Öldürdün beni" diye bağırarak evin bahçesinde yere yağıldı. Mithat Cingi, içeriye girip kendisini ikna etmeye çalışan annesi Prof.Dr.Munise İpek Cingi’ye de ateş etti. Başından vurulan anne Cingi de olay yerinde öldü. Ardından bir üst kata çıkan Mithat Cingi tüfekle intihar etti.

Olay yerine gelen polisler, komşularının ilk olarak 2 el, kısa süre sonra da 1 el silah sesi duyduklarını, sadece babanın bahçede hareketsiz yerde gördüklerini, anne ve oğlunun yaşayıp- yaşamadığını bilemediklerini söyledi. Polisler çelik yelek giyerek evin etrafında güvenlik önlemi aldı.

Kısa süre sonra gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri de çelik yelek ve miğfer takıp eve operasyon düzenledi. Uzun namlulu silahlarla yapılan operasyonda evin kapısı balyozla kırılıp içeri girildi. Ekipler bahçede babanın, evin girişinde annenin ve üst kattaki odada oğulları Mithat Cingi’nin cesediyle karşılaştı.

Ölen Prof.Dr.Emre Cingi, eşi Prof.Dr.Munise İpek Cingi ve oğlu Mithat Cingi’nin cesetleri otopsi için ESOGÜ Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Prof.Dr.Emre Cingi’nin uzun yıllar ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ana bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yaptığı, bir süre önce emekliye ayrılıp Özel Medline Eskişehir Hastanesi’nde çalışmaya başladığını belirtildi.

ÖLÜMLERİ ESKİŞEHİR'DE ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI / WEB TV

Haberin Devamı

ÖLÜMLERİ ESKİŞEHİR’DE ÜZÜNTÜYLE KARŞILANDI

Haberin Devamı

70 yaşındaki Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi 63 yaşındaki Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin ölümleri, Eskişehir’de büyük üzüntüye neden oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Emre Cingi’nin uzun yıllar üniversitelerinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldığını, eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin ise üniversitede öğretim üyeliğine devam ettiğini  belirtti. Cingi çiftinin ölümlerinden büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Rektör Prof.Dr. Hasan Gönen, şunları söyledi:

"Elim bir hadise. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Savcılık soruşturması devam ediyor. Hukuki işlemler devam ederken başka bir yorumda bulunmak uygun değil. Mesai arkadaşımızdı. Hem Emre hem de İpek hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kendilerini özleyeceğiz. Ama böyle bir olayı hiç ummuyorduk. Hiç beklemediğimiz bir durumdu. Ama hayatta her şey olabiliyor. İnşallah bundan sonra bu tür elim hadiselerin olmamasını temenni ediyoruz."

Haberin Devamı

ESOGÜ’ün eski rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin de "Bu sabah büyük bir acı haber ile uyandık. Uzun yıllar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde kulak burun-boğaz hastalıkları bölümünün başında bulunan değerli bir hocamızdı Emre Cingi hocamız. Aynı şekilde eşleri Prof. Dr. İpek Cingi de Farmakoloji Ana Bilim Dalı başında yıllardır yüzlerce öğrenci yetiştirmiş, birçok insanın sağlığına kavuşturmuş insanlardı. Bu değerli iki insanın kaybı gerçekten üniversitemizi ve camiamızı son derece üzmüştür. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten Allah böyle acıları bir daha göstermesin" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI: ANNE- BABA KAPIYI AÇMASI İÇİN OĞULLARINA YALVARDI

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, Cingi çiftinin mimar olan oğulları Mithat Cingi’ye kapıyı açması için uzun süre dil döktüklerini söyleyerek, "Anne ve baba, oğullarına yalvararak kapıyı açmalarını istedi. Çünkü oğullarının intihar edebileceğini düşünüyorlardı. Oğlu ise kapıyı açtı ve onları öldürdü, sonra da kendisini kafasından vurup intihar etti" dedi.

POLÄ°SÄ° ARAMADILAR

Bir Emniyet yetkilisi, Cingi çiftinin, ilk olarak kapıyı açması için eve çilingir çağırdıklarını, ardından da 112 Acil Servis’i arayarak yardım istediklerini belirterek, "Bunların yerine polisi aramış olsalardı belki de ölmeyeceklerdi. Çünkü polis ekipleri olaydan önce evin bulunduğu yere gelseydi hemen anne ve babayı oradan uzaklaştırırdı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada anne ve babasını öldürdükten sonra intihar eden mimar Mithat Cingi’nin olayda kullandığı silahın çift kırma av tüfeği olduğu belirtildi.

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nde 8 yıl önce yönetim kurulu üyeliği yapan Mithat Cingi’nin son yıllarda şizofren derecesinde psikolojik rahatsızlığının olduğu öne sürüldü.

BÃœYÃœK OÄžULLARI KONGRE TERCÃœMANI

Yakınları, öldürülen Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin Nejat adlı bir oğullarının daha olduğunu söyledi. Cingi çiftinin büyük oğulları Nejat Cingi’nin ODTÜ Elektronik ve Matematik bölümlerini bitirdiği, İstanbul’da kongre tercümanı olarak çalıştığı öğrenildi.


GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİLER

CÄ°NGÄ° AÄ°LESÄ°'NE SON VEDA / FOTO GALERÄ°

Prof. Dr. Emre Cingi ve eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi ile onları vurduktan sonra intihar eden oğulları mimar Mithat Cingi için Büyükdere Mahallesi’ndeki Anadolu Nasreddin Hoca Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, ölen Cingi çiftinin büyük oğlu Nejat Cingi, yakınları, öğretim üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Törende Prof. Dr. Emre Cingi ile eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin tabutlarının üzeri Türk bayrağı ile örtüldü. Oğulları Mithat Cingi’nin tabutuna ise yeşil renkteki tabut örtüsü konuldu.

Ölen Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin kardeşi, ESOGÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi cenazede gözyaşı döktü.

İkindi namazının ardından ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarından sonra Prof. Dr. Emre Cingi, eşi Prof. Dr. Munise İpek Cingi ve oğulları mimar Mithat Cingi’nin cenazeleri götürüldükleri Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

MÄ°MARLIK BÃœROSUNU KAPATMIÅž

Anne ve babasını öldürdükten sonra intihar eden bekar Mithat Cingi’nin bir süre önce Eskişehir’deki mimarlık bürosunu kapattığı, sekreterini işten çıkardığı, 4-5 günden bu yana da evinden dışarı çıkmadığı belirtildi.İddialara göre telefonlarını kapatıp kimseyle görüşmeyen Mithat Cingi, eve gelen yakınlarına kapıyı açmadı.

ÇÖP EV

Yetkililer 3 kişinin öldüğü villa tipi dubleks evin içerisinin çöp ev görünümünde olduğunu belirtti. Anne ve babasını öldürdükten sonra intihar eden mimar Mithat Cingi’nin ise hareketsizlikten dolayı aşırı kilo aldığı kaydedildi.

PSKİYATRİ UZMANI İKNA ETMEK İSTEDİ, ANCAK ONLAR ÖLMÜŞTÜ

Bu arada, aynı semtte oturan ESOGÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu’da gece olay yerine gelerek gelişmeleri izledi. Polisler, Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu’dan ana-oğlun yaşıyor ihtimaline karşı annesinin cep telefonundan Mithat Cingi ile konuşup ikna etmesini istedi. Ancak polislerin arayıp çaldırdığı Prof. Dr. Munise İpek Cingi’nin cep telefonu cevap vermedi. Ana- oğlun o sırada ölmüş oldukları daha sonradan anlaşıldı.

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu polislere, Mithat Cingi’nin kendi hastası olmadığını söyleyerek, "Evden dışarı çıkmaması, içine kapanması, kimseyle görüşmemesi nedeniyle şizofren tanısı konulabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!