Ahmet Türk: Kürt sorununu bitirmenin yöntemi bütün Kürtleri öldürmek

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türk: Kürt sorununu bitirmenin yöntemi bütün Kürtleri öldürmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 15:47

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun çözümü iki iki yöntem olduğunu söyledi. Türk, ''Bunlardan biri adil, eşit hak ve hukuka dayanan bir yaklaşım göstermektir. İkincisi de bütün Kürtleri öldürmektir" dedi.

Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında Kürt sorununun çözümüne yönelik açıklamalarda bulunan Ahmet Türk, hükümeti eleştirdi.

Kürtlerin özgürlük mücadelesi ve taleplerinin devam ettiğini belirten Ahmet Türk şunları söyledi:
"Sayın Başbakan şunu çok iyi görmeli ki Kürtler bir halktır. Bir halk olmanın bilinciyle bugün siyaset yapıyor, mücadelesini sürdürüyor. Eğer gerçekten bu Kürt sorununu çözmek istiyorsanız veya Kürt sorununu bitirmek istiyorsanız, bunun iki yöntemi vardır. Bunlardan biri adil, eşit hak ve hukuka dayanan bir yaklaşımı göstermektir. İkincisi de bütün Kürtleri öldürmektir. Başka bir şey yoktur. Eğer Kürtlerin anne karnındaki çocuklarını bile öldürmeseniz, Kürtler yarın yine özgürlük mücadelesini verecek ve Kürt sorunun olduğunu dile getirecek. Bunun için ’Kürt sorunu yoktur. Kürt kardeşlerimin sorunu vardır’ gibi bir yaklaşım gerçekten ahlaki değil. Gerçekten bilimsel değil, sorunun çözümüne asla ve asla katkı sunmayacaktır."

'KÜRTLERİN MÜCADELESİ 4 AYRI DEVLETİ İLGİLENDİRİYOR'

Kürtlere birlik ve beraberlik çağrısı yapan Ahmet Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kürtlerin mücadelesi sadece Türkiye’deki Kürt’leri ilgilendirmiyor. Dört ayrı devleti ilgilendiriyor. İran, Irak, Suriye’yi ve Türkiye’yi ilgilendiriyor. O zaman Kürtler bunu görerek, daha güçlü bir ittifak ve diyaloğu geliştirerek karşılama gibi bir sorumlulukla karşı karşıyadır. Ana muhalefet partisi ile iktidar partisi arasında bazı görüşmeler yapıldı. Artık farklı bir yaklaşımın ortaya konulması noktasında bir tartışma yürüyor. Dikkatle izliyoruz. Tabi ki bizim amacımız üzümü yemek. Sayın Başbakan ise bağcıyı zindana atarak üzüm yemeğe çalışıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!