Hürriyet Dünyası'na gelen 4+4+4 soruları

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Dünyasına gelen 4+4+4 soruları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 14:08

İşte Hürriyet Dünyası'na 4+4+4 ile ilgili gönderilen binlerce sorudan bazıları:

Haberin Devamı

-ben bir sınıf öğretmeni olarak 1. ve 5inci sınıfların derslerini kim verecek sistemde sınıf öğretmenliğinin kadroları artacak ve en çok hangi öğretmene ihtiyaç olacak ,köylerde bulunan ama kullanılmayan okullar açılarak açılarak taşımalı sistem kaldırılacak mı?

-Arkadaşlarım meslek lisesi öğretmenliği olan aile ekonomisi ve beslenme öğretmenliği okudular. Turizm ve kız meslek lisesine atanıyorlar ancak tahmin edebileceğiniz gibi mesleki eğitime önem verileceği söylenmesine rağmen atamaları çok az bu sistemle 2. 4 yılda mesleki eğitime geçilecekse onlar bu branşlara atanacaklar mı? yada bu derslere onların girmesi gerekirken hangi branşlardan atama yapılacak?

-4+4+4 eğitimi kaç yıl sürecek

-iyi günler yeni sistem birlikte açığa çıkacak olan norm kadro fazlası sınıf öğretmenleri ile ilgili nasıl çalışmalar var?

Haberin Devamı

-Merhaba Uludağ Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden Haziran ayından mezun olacağım.Bizim dersimiz 2 yıl önce 4 ve 5 lerden kaldırılmış 6-7-8 .sınıflara seçmeli olarak 1 saat verilmişti.Böyle olunca bizim bölümümüzün atamaları bıçak gibi kesilmişti.4+4+4 ile bilişim öğretmenlerinin girebileceği ders hangisi?Haftada kaç saat? Eğer dersimiz yoksa önceden açıklansın bizde iş arayalım ona göre?Eylül sonuna kadar boşuna beklemeyelim. Not:Lütfen bu soruyu yanıtlayın.Bilişim öğretmenleri çok zor durumda....:(

-4.sınıf öğrencileri İngilizce dersi görecekler mi?Görecekler ise nasıl olacak,bulundukları binada branş öğretmeni olmayacak.

-mrb, sistemin ilk 4.üncü basamağından sonra bir sene ingilizce eğitimi verilecek mi ? bu sene ingilizce ders saatlerinde artış olacak mı ? ilk 4 de ingilizce dersi olacak mı ? şimdiden teşekkürler

-kızım mart doğumlu eylülde 66 aylık olacak ama fiziken yaşıtlarından küçük ve içine kapanık onu bir sonraki yıl okula gönderme şansımız yokmu

-Merhaba, 1- kızım 30 Eylül'de 66 ay 5 günlük olacak. Bu durumda olan yani küçük olan cocuklar için ayrı sınıf açılacağı ve müfredatın hafiflatilecegi söyleniyor. Bu durumda cocuğum egitim seviyesi olarak geri kalmayacak mı ? 2-SBS sınavı geldiginde kendinden bir yas daha büyüklerde aynı sınava aynı anda girmeyecek mı? Bu dogrudan eşitsizlik değil mı ? 3- SBS sınavına 700 bin cocuk giriyor ve iyi okullara girmek için %1 lik dilime girmek gerekiyor. Bu yasa ile SBS ye girecek cocuk sayısı bir milyonu asacak, iyi okul kontenjanı ise aynı. Bu durumda bu okullara girmek için %0,5 lik dilime girmek gerekecek. Hem yaacakmış küçük, hem daha fazla rakibi var, hemde daha çok koşması gerek . Bunlar 5,5 yasında bir cocuk ve aileleri için ağır degil mı ? 4- kızım henüz wc sonrası temizlik islerini kendi basına göremiyor. Okulda bu temizlik destegi nasıl verilecek. 5- fiziki şartlara , öğretmen sayısı ve profiline, beslenme imkanlarına da ayrıca bakmak gerekir. Özetle 4+4+4 yasasına karsı değilim. Sadece eşit şartları bozduğunu düşündüğüm okula başlangıç yası aralığı uygulamasına karşıyım. Bu konuda lütfen olumlu bir adım atılsın. Teşekkürler.

Haberin Devamı

-ME Bakanlığımız; 1- tüm okullarımız için hijyen ,güvenlik,ısınma, giderlerini nasıl hesaplıyor ve personel ve sarf giderleri dahil ne kadarını karşılayabiliyor? 2- Okullarımızda imkanı olan velilerin yılda 300-500 TL.(GÜNDE 1,5 - 2,5 TL.)okullarına destek olması ile hijyen ,güvenlik,ısınma konularında harikalar yaratabilecek yöneticileri olduğuna inanıyorlarmı?(kırsal bölgeler dışında) 3- Eğitim sistemimizde harikalar yaratamayan yöneticilerin çokluğu yüzünden velilerin,öğretmenlerin ortak bir akıl etrafında toplanamayarak okullar yönetilmeye çalışıldığı için Bakanlığın sistemleri tam olarak uygulanamdan sonuçlarını alamadan değişmek zorunda kalıyor düşüncesine katılırlar mı?

Haberin Devamı

-bu sene 4.sınıf olan çocuk tekrar e- okul dan kayıt mı yaptıracak..yoksa direkt okulun orta bölümüne kayıtmı yapılacak

-Ortaokula geçiş sırasında tekrar kayıt yaptıracakmıyız?

-Ben 8. sınıfım bizler bu 4+4+4 de tabimiyiz?

-66 aylık çocukları neden okula almaya çalışıyorsunuz. Seneye 60 aylık çocuklar gelsin diyeceksiniz. Yazık değil mi çocuklarımıza. Neden bu insiyatifi velilere bırakmıyorsunuz?

-Merhaba , Temmuz-2003 doğumlu oğlum Devlet Okulunda 3.sınıfa gidiyor. Bu sistemden nasıl etkilenecektir. İyi çalışmalar

-İlköğretim okulları ne zaman ilkokul ve ortaokul olarak ayrılacak bunun için kesin bir tarih var mı? Birde Şanlıurfadaki bütün ilköğretim okullarının önümüzdeki yıl iki tabela asarak 8 yıllık kesintisiz eğitimde olduğu gibi 1 den 8 ekadar birarada okutulacağı söylenmektedir oysa milli eğitim bakanlığının gönderdiği genelgede ilkokul ve ortaokulların bağımsız olacağı açıkça belirtilmiştir.Bir ildeki bütün ilköğretim okullarının sadece ikinci bir tabela asarak eskiden olduğu gibi 8 sınıfı birarada okutmaları yeni eğitim kanununa göre mümkün müdür?

Haberin Devamı

-Bu sene 4. sınıf öğrencileri seneye normal sınıf öğretmenleriylemi yoksa branş öğretmenlerlemi devam edecekler.

-benim kızım eylül ayı itibari ile 70 aylık olmuş olacak ilçe milli eğitim müdürlüğüne bir dilekçe vererek gelecek dönem başlamasını sağlayabilirmiyim. çevremde bunu yapanlar var

-08/05/2007 doğumlu çocuğumun bu sene okula kayıt olup olamayacağını öğrenmek istiyorum.çünkü eylül ay itibariyle 64 aylık oluyo bu da beni endişelendiriyo.

-2007 mayıs doğumlu bir oğlum var. ve ben gecen dönem onu ana okuluna göndermedim bu yıl gönderecektim lakin 4+4+4 yasası nedeniyle şimdi onu 1. sınıfa göndermem gerekiyormuş ama şimdi ben düşünüyorum da geçen dönem ana sınıfına giden çocuk ile bu dönem hepsini 1. sınıfta karıştırırlarsa benim çocuğum geri kalır. bunun mantıklı bir açıklaması varmı? Teşekkürler

Haberin Devamı

-benim kızım 64 aylık olacak eylül ayında ve ben anaokuluna göndersem ilkokulu mı ikilemde kaldım müfredat değişmeyecekse çok ağır,kaldıramaz düşüncesi ile ilkokuldan vazgeçi,yorum ama 1 yıl daha bekleyince 74 aylık olacak ve kendinden küçük çocuklarla yaş farkı olacak anaokulu seviyesinde olacak 1.sınıf deniyor eger öyleyse ben bu yıl anaokuluna göndererek 1 yılı hebamı etmiş olacagım kesin bilgiler istiyoruz hiçbirşey net degil bu durum herkesi sıkıntıya sokuyor

-02.11.2007 doğumlu oğlum bu sene okula başlayacak mı yoksa ana sınıfına mı gidecek...Saygılarımla

-Merhabalar, Benim oglum 4. sınıf ögrencisi ve bu olayın en magdur olan kesimi. Benim sorum; biz bu sene tamamiyle kendi ögretmenimizden ayrılacak mıyız? Sadece branş ögretmenleri mi girecek derslere ? Peki 5. sınıf müfredatını branş ögretmenleri nereden bilecek? Sınıf ögretmeninin uzmanlıgı degilmidir ? Bizim okulumuz Bakırköy Ataköy'de küçük bir ilkokul. Söylenenlere göre aynı kapasitedeki başka bir okul ile paylaştırılıyormusuz. Bizim okul sadece ilkokul olacakmış diger okul sadece ortaokul olacakmış. Yani bu sene hem ögretmenimizden hem de okulumuzdan olacakmışız. Sadece e-kayıt ile kayıt alınacaksa eger herkes önce kaydını yapar sonra istedigi okula giderek naklini aldırır zaten. Sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim.

-benim kızım okul açıldığında 68 aylık olacak kaygılı bir anne olarak kızımı bu yıl ilköğretime göndermemek gibi bir hakkım yok mu? benim bildiğim kadarıyla bu yıl 80 ayın üzerinde bile 1. sınıfa başlayacak öğrenci var bu yıl 72 ayın altı ve üstü aynı sınıfta mı olacak?aralarında neredeyse 1.5 yaş olan bu çocuklar aynı eğitimi mi alacak? bilişsel,duyusal ve hazırbulunuşluk olarak ve hatta psikomotor beceriler olarak aynı düzeyde olmayan bu çocuklar 2. kademeye geçerken aynı sınava mı tabii tutulacaklar? 5.5 yaşındaki bu çocuklar için sınıf ortamı onların özelliklerine göre düzenlenecek mi? ve son olarak müfredat ile ilgili hiçbir fikri ve 5 yaş çocuğuna eğitim vermek adına hiçbir deneyimi olmayan sınıf öğretmenleri ne zaman bilgilendirilecek?

-Oğlum 24.03.2008 doğumlu . 2013-2014 egitim yılında okula başlayacak mi

-Oğlum bu yıl 8. sınıfa geçti. Önümüzdeki yıl Anadolu lisesi, AÖL, sağlık Meslek liselerine nasıl neye göre girebilecek? OKS kalktımı? Özel Liselere devlet katkısı olacakmı?

-medyadan takip edebildigim kadarıyla (eski tabirle)orta okullarda ve liselerde seçmeli dersler olacakmış. sorum: bu seçmeli dersleri öğrencimi sececek yoksa okulmu istediği dersi verecek yani Matematik Fen Türkçe derslerini seçmek isteyen bir öğrenciye okul yönetimi -hayır öğretmenimiz olmadığı için sen din derslerini sececebilirsin bunun dişinda başka ders yok- diye bilirmi. okulun böyle kafasına göre davranma lüksü varmı. Saygılarımla

-okula başlama yaşının azalması ile birlikte birinci sınıflarda öğrenci sayısı artacakmı , buna yeterli derslik varmı ?

-okul öncesi eğitim bu yasa çıkmadan önceki gibi okullarda verilmeye devam edecekmi okul öncesi eğitim öğretmenliği bölümünü okuyanların gelecektede bu yasa çıkmadan önceki gibi milli eğitim bakanlığına öğretmen alımları devam edecekmi yoksa bu okul öncesi öğretmenliği bölümünü okuyan öğrenciler boşunamı okuyorlar.ne olacak bunların durumu ?

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!