‘Öleceksin’

Güncelleme Tarihi:

‘Öleceksin’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:00

Soçi’de yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyatları’na karşı faaliyet yürüten NoSochi2014 inisiyatifinin aktif üyelerinden Çerkez Kuban Kural, 2 Rus ajan tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla 17 Mayıs’ta Küçükçekmece Savcılığı’na başvurdu.

Haberin Devamı

Kafkasya Forumu’nun üyesi olan Kural, suç duyurusunda, “15 Mayıs’ta Halkalı’da yürürken, yanımdan bir araç geçti. Arabadan attıkları kâğıtta kiril harfleriyle ‘Öleceksin’ yazıyordu” dedi.

ÇERKEZ aktivist Kuban Kural, 17 Mayıs’ta Küçükçekmece Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Can güvenliği olmadığını savunan Kural başvurusunda, 22 Nisan’da Kafkas Derneği’ne giderken iki yabancı tarafından takip edildiğini, evi, işi ve arkadaşlarıyla buluştuğu alanlarda aynı kişilerin takibine maruz kaldığını iddia etti. Kural, “22 Nisan’da önce beni takip ettiklerini fark ettirdiler. Ben hiç bir şey yapmadan yürürken camdan üzerime bir kâğıt atıldı. Kâğıtta kiril harfleriyle ‘Öleceksin’ yazıyordu” dedi. Kural, 23 Mayıs’ta Halkalı Şehit Ahmet Zehir Polis Merkezi’ne giderek, ifade verdi.

Sarışın ve iri iki kişi takip ediyor

Kural, suç duyurusunda şunları anlattı: “Kafkasya ve Kafkasyalılar üzerine siyaset üreten Kafkasya Forumu’nun üyesiyim. Ayrıca Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak kış olimpiyatlarına karşı faaliyet yürüten NoSochi2014 inisiyatifinin de aktif bir üyesiyim. 22 Nisan 2012’de Üsküdar’da İstanbul Kafkas Kültür Derneği’ne akşam saatlerinde maskot etkinliği için giderken, yanımızdan içinde yabancılara benzeyen iri sarışın iki kişinin gri renkli bir araçla bizi takip ettiklerinden şüphelendim.

Aynı akşam dernekten çıktığımda bu kişilerce izlenmeye devam ettim. Bir kaç gün sonra, gece saatlerinde Atakent’teki evime giderken aynı kişilerle yine karşılaştım. Özellikle kendilerini göstermeye ve rahatsız etmeye çalışıyorlardı. Bu sefer kullandıkları araç farklıydı. Bir hafta sonra evime yürürken, yolun karşısında park halindeki bir araç ışıklarını yaktı. Aynı şahıslardı. Tepki vermeden, bana bakarak yavaşça uzaklaştılar.

Notu arabadan fırlattılar

Son 4 yıldır yapılan ve az bir süre kalmış bulunan 20 Mayıs Çerkez Soykırımı Protestosu’nun organizasyonuna odaklanmıştık. 3 Mayıs’ta Kuruçeşme Marina’da arkadaşlarla buluşacaktık, gideceğimiz lokantanın ilerisinde yine bu insanları gördüm. 15 Mayıs’ta Halkalı’da yürürken, yanımdan bir araç geçti. Arka camından buruşturulmuş bir kâğıt bana doğru fırlatıldı.Kağıdı açtığımda, Ortasında, büyük puntolarla, kiril alfabesiyle ‘?? ??????’ yazıyordu. Kiril alfabesini okumayı bilmediğim için bir anlam veremedim. Bilgisayarda çevirdiğimde, ‘Öleceksin’ yazısı ile karşılaştım. Durumun ciddi olduğunu düşündüm.”           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!