Kadınlar Kadıköy'de 'kürtaj'ı protesto ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Kadıköyde kürtajı protesto ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 15:29

Yaklaşık 2 bin kadın saat 13. 30'da Kadıköy Altıyol'da biraraya geldi. Kadınlar ellerinde "Kürtaj haktır, Uludere katliamdır" pankartları taşıyarak,"Yaşasın kadın dayanışması" ve "Kürtaj haktır" sloganları eşliğinde Kadıköy Altıyol'dan Kadıköy İskele'ye kadar yürüdü.

Haberin Devamı

 Bazı kadınlar eyleme çocuklarıyla gelirken, bazı kadınlarda eşleriyle eyleme katıldı. Kadınlar ıslıklar ve alkışlar eşliğinde yürüyüş yaptığı sırada, sınava yetişmek isteyen bir erkek öğrencide yolu kapattıkları gerekçesiyle eylemcilere tepki gösterdi. Bunun üzerine kadınlarda öğrenciye ellerindeki düdükleri çalarak tepki gösterdi.

KADIKÖY'DE KADINLAR KÜRTAJI PROTESTO EDİYOR - FOTO GALERİ 

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MELDA ONUR DA DESTEK VERDİ
Eylem yapan kadınlar kürtajın bir hak olduğunu ve bedenlerinin de kendilerine ait olduğunu söylediler. Zaman zaman erkek eylemciler ile kadın eylemciler arasında tartışmalarında yaşandığı eyleme CHP İstanbul milletvekili Melda Onur da destek verdi.

CHP'Lİ ONUR: ARTIK KADININ BEDENİNDEN ELLERİNİ ÇEKSİNLER
Melda Onur, "Artık kadının bedenininden ellerini çeksinler.Konsantrasyonlarını cezaevlerine, insan hakları ihlallerine ekonomik sorunlara yoksulluğa döndürsünler. Son açıklamaları son derece talihsiz buluyorum. Kürtaj, sezeryan gibi konuları bilimadamlarına bıraksınlar. Ailelerin kararlarına bıraksınlar. Manasız tartışma ile toplumu yeniden bölüyorlar. Uludere gibi bir kıyaslama tamamiyle bir talihsizliktir" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİLER

Kadıköy Meydan'da eylemciler adına ortak basın açıklamasını okuyan sözcü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajla ilgili açıklamalarını eleştirerek şu açıklamayı yaptı: "Biz kadınlar kürtaj hakkımız bahane edilerek bedenimizin, emeğimizin ve geleceğimizin denetim altına alınmaya çalışıldığının farkındayız. Ne kürtaj hakkımızın ne de bedenimizin, emeğimizin ve cinselliğimizin üzerindeki haklarımızın sınırlandırılmasına izin vereceğiz. Başbakan devletin tasarrufundaki herşeyden sorumludur. Yani Uludere Katliamı, Hopa'daki devler şiddeti, tecavüzcülerin cezalandırılması, kadın katillerinin haksız tahrik ile taçlandırılması bizzat Başbakanın sorumluluğundadır. Ancak kadın bedeni cinselliği ve doğurganlığı başbakanın ve devletin tasarrufunda değildir. Başbakan işine bakmalı ve haddini bilmelidir." Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!