Üniversiteli Eda dünyayı geziyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli Eda dünyayı geziyor
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 13:40

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi Eda Bellek, bir internet sitesi aracılığıyla tanıştığı kişilerin ülkelerine seyahat ediyor. Bellek, site aracılığıyla görüştüğü kişilerin ülkelerine giderek konaklama ve yiyecek gibi birçok masrafı, ücretsiz olarak ortadan kaldırıyor. Geçen yıl Yunanistan, Makedonya ve Sırbistan başta olmak üzere 8 ülkeyi sadece 50 euro para harcayarak gezen Eda Bellek şimdi de Asya’yı dolaşacak. Hedefinin daha az parayla daha çok ülke dolaşmak olduğunu söyleyen Bellek, "Ömrümün sonuna kadar ülke ülke gezmeye devam edeceğim" dedi.

Haberin Devamı

15 Haziran’da yola çıkarak 16 Asya ülkesini gezmek için tüm hazırlıklarını ve görüşmelerini yapan Bellek, seyahat için gün sayıyor. Eda Bellek, yaptığı ücretsiz seyahatlerle para harcamamanın yanı sıra gittiği ülkelere Türk kültürüne ait özel hediyeler götürüyor. Bellek, gittiği ülkelerin özellikle tarihi ve isim yapmış yerlerini gezerken bol bol da fotoğraf çekiyor.

ÃœNÄ°VERSÄ°TELÄ° EDA 20'DEN FAZLA ÃœLKEYÄ° GEZDÄ°

Her gittiği yerde farklı kültürlere tanıklık ederken Türk kültürünü özenle yaydığını belirten Eda Bellek, "Şimdiye kadar 20’den fazla ülkeyi ve insanlarını bu şekilde ziyaret ettim. Hem kendi kültürümüzü onlara tanıttım hem de onların kültürünü öğrenmiş oldum. Türkiye’den gittiğim yerlere ufak hediyeler götürmeyi unutmadım. Bu sefer Çin, Moğolistan ve Hindistan’ın da aralarında yer aldığı 16 ülkeyi gezeceğim, her ülkede kalacağım kişilerle görüşmelerimi bitirdim. Ayrıca her gittiğim ülkede anılarımı yazıyorum ve yazdıklarımla Asya dönüşünde bir kitap çıkaracağım" diye konuştu.



 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!