Soykırımı inkâr yasası reddinde Galatasaray’ın rolü büyük

Güncelleme Tarihi:

Soykırımı inkâr yasası reddinde Galatasaray’ın rolü büyük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 00:00

Fransız Anayasa Mahkemesi eski üyesi ve Sorbonne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jean Claude Colliard, soykırım inkâr yasasının reddinde Galatasaray’ın büyük rolü olduğunu açıkladı.

Galatasaray Üniversitesi’nde fahri hukuk doktora unvanı alan Colliard, Paris I (Panthéon-Sorbonne) ve Galatasaray Üniversiteleri arasında kuvvetli bir işbirliği olduğunu belirterek, “İki taraf da 30 üniversitenin desteklediği bir konsorsiyumun üyesi. Bana verilmiş bu diplomayı iki ülke arasındaki dostluğun bir meşalesi olarak görüyorum” dedi. Soykırım inkâr yasasının kabul edilmemesinde Galatasaray Üniversitesi’nin önemli rolü olduğunu söyleyen Colliard, şöyle devam etti:
“Başta Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga olmak üzere birçok öğretim üyesi Fransız Meclis Başkanı ve Senato Başkanı ile temasa geçti. Konsorsiyumdaki 40 üniversite ile görüşüldü. Bu yasanın yanlışlığı üzerinde duruldu. Amaç tarihi silmek ya da olanları inkâr etmek değil. Fransa’daki hukukçuların neredeyse tamamı burada görevin yasa koyucuların değil, hakimlerin olduğu şeklinde bir görüş birliğini sağladı. Galatasaray Üniversitesi’nin çabalarını elbette büyük oranda rol oynadı. Ama anayasa hakimleri bu görüşleri dikkate almadan da karar alabilirlerdi.”
Türk öğrenciler tatmin edici
Paris I (Panthéon- Sorbonne) ve Galatasaray Üniversiteleri 20 senedir hukukta, iktisatta ve siyaset biliminde işbirliği yapıyor. Yakında felsefe bölümünde de ortak çalışmalara başlayacaklarını anlatan Jean Claude Colliard, “Fransa’da daha çok master ve doktora seviyesinde öğrenciler var. Aralarında çok başarılı çalışmalara imza atmış olanlar da bulunuyor. Türk öğrenciler tatmin edici düzeyde. Her konuda beraber çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.                 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!