BU LİMANDA ÖLÜM BU KADAR BASİT

Güncelleme Tarihi:

BU LİMANDA ÖLÜM BU KADAR BASİT
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 15:02

Tekirdağ'da denize düşen otomobildeki 4 kişinin ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Dört kişinin hayatına mal olan kazada, ailenin sağ tarafa dönen yolu kullanmayıp dümdüz giderek deniz uçtuğu ve limanda hiçbir uyarının bulunmadığı ortaya çıktı. Hayatını kaybedenler bugün gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Tekirdağ'da denize düşen otomobildeki 4  kişinin ölmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan,  Tekirdağ Limanı'nda uzmanlarla inceleme yaptı. Zeynep ve Ahmet Gülhan çiftinin cenazeleri memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildiler. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

İŞTE BURADA ÖLDÜLER / FOTO GALERİ 

Cumhuriyet Savcısı Özcan, incelemenin ardından limandan ayrıldı.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Kazayla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın  idari soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu arada, limanda ulaşım geçici olarak durduruldu. Marmara Adası, Avşa  Adası ile Karabiga beldesine feribot seferleri Barbaros Limanı'ndan yapılıyor.

Evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağ'a getirmek  üzere Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen  41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve  Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER
         
Tekirdağ'da bir otomobilin denize düşmesi  sonucu ölen Zeynep ve Ahmet Gülhan çiftinin cenazeleri, memleketleri Konya'nın  Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde toprağa verildi.

Gece saatlerinde yakınları tarafından Bayavşar'a getirilen Gülhan  çiftinin cenazeleri, bir süre beldedeki morgda bekletildi.

Ardından morgdan alınan cenazeler tabutlara konularak, cenaze namazının  kılınacağı alana götürüldü. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan Gülhan çiftinin  küçük kızı Esra Gülhan'ın (18), “Annem ne olur gitme”, “Annemi tabuta  koymayın” diye haykırması yürekleri burktu.

Gülhan çiftinin oğulları, damat adayı Mustafa Gülhan, gözyaşı döken  kardeşleri Esra ve Hülya'ya (23) sarılarak, onları teselli etmeye çalıştı.

Bu sırada fenalaşan Esra ve Hülya'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Gülhan çiftinin cenazeleri, belde meydanında Beyşehir Müftüsü Mustafa  Tekin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa  verildi.

Cenaze namazına, Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetkin, çiftin yakınları  ve belde halkı katıldı.

DAYI: BAŞKA CANLAR GİTMESİN

Haberin Devamı

Tekirdağ'da bir otomobilin denize düşmesi  sonucu ölen Zeynep ve Ahmet Gülhan çiftinin oğlu Mustafa Gülhan'ın dayısı Hasan  Hüseyin Oruç (46), olayda ciddi ihmalin söz konusu olduğunu ileri sürerek, olayın  takipçisi olacaklarını söyledi.

Kazada ölen Gülhan çiftinin memleketleri Konya'nın Beyşehir ilçesine  bağlı Bayavşar beldesindeki evlerinde büyük hüzün var. Gece saatlerinde yakınları  tarafından Bayavşar'a getirilen Gülhan çiftinin cenazeleri beldedeki morgda  bekletiliyor.

Gülhan çiftini cenaze aracıyla Bayavşar'a getiren damat adayı Mustafa  Gülhan'ın dayısı Hasan Hüseyin Oruç, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Acı haberin sabah saatlerinde kendilerine ulaştığını ifade eden Oruç,  ardından ikamet ettiği İstanbul'dan olayın yaşandığı yere gittiğini belirtti.

Olay yerine geldiğinde Gülhan çiftinin morgda olduğunu anlatan Oruç,  şunları kaydetti:

“Olay saat 03.00'de olmuş. Zeynep ile Ahmet Gülhan hastanede saat  04.00'de vefat etmişler. 2 dünür özel araçla vapurun en önündelermiş. Kapılar  açıldığında çıkışta sağa viraj gibi yol var. Orada bir işaret, barikat yok,  korkuluk veya görevli yok. Oranın acemisi olduğu için de direkt denize düşmüş.  Duyduğum kadarıyla dalgıçlar yarım saat sonra olay yerine gelmişler. İlk etapta  arkada oturan Ahmet ile Zeynep Gülhan'ı çıkarmışlar. Nabızları atıyormuş. Morgdan  aldığımda kollarında serum vardı.”

Olayda ciddi bir ihmal olduğunu ileri süren Oruç, “Olayın takipçisi  olacağız. Başka canlar gitmesin. Kaza ve kadere inanan insanlarız ama ortada bir  ihmal var. Sürücünün uyuma ihtimali hiç yok. Çünkü kapak açılır açılmaz  çıkıyorlar ve denize düşüyorlar” dedi.
         
DÜĞÜNLERİ OLACAKTI
         
Oruç, ölen Gülhan çiftinin oğlu Mustafa'nın büyük acı yaşadığını  vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Araç denize düştüğünde görevlilere bağırmış, çağırmış ama elinden bir  şey gelmemiş. Belki o anki şokla gelin ve damat da arkasından denize  atlayabilirdi ve ölebilirlerdi. En mutlu günleriydi. Damat Mustafa Gülhan, Ahmet  ve Zeynep'in ilk evladıydı. 20 Haziran'da düğünü olacaktı. Düğün evi oyun,  mutluluk, sevinç evi. Evlatları yuva kuracağı için çok mutlu günleriydi ama şimdi  evleri cenaze evi oldu.”
         
"BURADA İHMALLER VAR"         

Damat adayı Mustafa'nın iğne ile ayakta durduğunu anlatan Oruç, “Damat  Mustafa Gülhan'ı gören robot zanneder. Annesini, babasını, kayın pederini,  kaynanasını kaybediyor. Yalnız kalıyor. Ölüme inanıyoruz ama orada yapılan büyük  ihmaller var. Başka canlar da gidebilir. Orada daha önce de buna benzer olaylar  yaşandığını duyduk. Burada ihmaller var. Kim ilgileniyorsa gerekenin yapılmasını  istiyoruz” diye konuştu.

Ahmet Gülhan'ın bacanağı Erol Bulan (45) da Mustafa Gülhan'ın olaya şahit  olduğu için halen şokta olduğunu dile getirerek, “Mustafa'nın anlattıklarına  göre arkada oturan Ahmet Gülhan, araç denize ilk düştüğünde vücudunun bir kısmını  dışarı çıkarmış ancak sonra aracın kapısı tekrar kapanmış. Suyun basıncından mı  yoksa başka bir şey mi bilmiyoruz, sonra çıkamamışlar. Allah rahmet eylesin”  dedi.

Evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağ'a getirmek  üzere Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen  41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve  Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!