Bakan Şahin'e çifte bomba

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şahine çifte bomba
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Uludere bombalaması için “Ölenler figüran. Özre gerek yok” diyen İçişleri Bakanı’na partisinden de sert tepki geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan “Arkadaşlarımın bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Bu bölgenin bir terör bölgesi olduğunu da söyledik. Kimse kaçakçılığı meşru göstermesin. Atmış olduğumuz adımlarla özrün yerine geldiği çok açık” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise "Sayın Bakan’ın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz” diye konuştu

Haberin Devamı

Cemaat camide kardeşim

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Kazakistan’ın başkenti Astana’dan ayrılmadan önce gazete temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. “Cemaat ve Fenerbahçe’yle ilgili bir soruya “Cemaat camide kardeşim” yanıtını veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:


 

Geri adım yok
 (Mavi Marmara)
Adalet bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı olarak takibindeyiz. Bizzat şahsım olarak takibindeyiz. Bu konuda kararımız açık ve nettir. Ben bu görevde olduğum sürece bu taleplerden geri adım atmamız mümkün değildir. 3 talebimiz, özür dilenmesi, şehit ailelerine tazminat ödenmesi ve ambargonun kalkmasıdır. Bu üçü yerine gelmezse ilişkilerin normalleşmesi mümkün değildir. Yeni İsrail yönetimi ne getirir ne götürmez bilinmez. Adım atacaklarsa oturur konuşulur. Benim İsrail yönetimine özel temsilci göndermem söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Ağırlığımız artar
(Kürecik’in NATO’ya devri)
Kürecik olayı NATO konsepti içinde yapılmış bir anlaşmadır. NATO bunun yönetimini alacak. Başta Türkiye ve Amerika olduğu gibi buna başka ülkeler de dahil edilecek. Türkiye’nin NATO yönetiminde ağırlığı artacaktır. Saldırı amaçlı değildir. Bize füze teklifleri de gelmiştir ama biz sıcak bakmadık. Füze fiilen olsa saldırı amaçlı tezi geçerli olurdu ama olmamıştır.

Welcome diyorlar
(Meclis’te tartışma talebi)
Devletlerin gizlilik amaçlı işleri vardır gizli olmayan vardır. Bir ailenin bile gizli olan olmayan şeyleri vardır. Biz devletiz. Belli bir yere kadar gizli olarak gidebilir sonra gizliliği ortadan kalkabilir. İlk iş olarak CHP milletvekillerini Malatya’ya göndermiştir. Dostlar alışverişte görsün. Biz de bir yere varmak, bir netice almak istiyoruz NATO içinde ağırlığı olan ülkeyiz. 20 yıl önce Amerikaya “go home” diyenler, Amerika’ya “welcome” demiştir. NATO’da halkı Müslüman olan tek ülkeyiz.

Parti olamadılar
(BDP’nin İmralı’ya ziyaret talebi)
BDP filan bunlar parti olamadı. Parti olmaya da niyetleri yok. Parlamento kürsülerinden yaptıkları konuşmalarda onu gösteriyor. Bunlar milletvekili dili değil. Bunların siyasetteki temsilcileri ile müzakere ederim ama terör örgütüyle de mücadele ederim. Onların ikazı ile açıklama yaptığım söyleniyor. Ne alakası var. BDP’nin gelmesi, gitmesi derdinde değiliz. Gelsen ne olur gelmesen ne olur, cürmün kadar yer yakarsın. Böyle bir müsaadeyi vermemiz söz konusu değil.

Haberin Devamı

Futbol işi başka
(Cemaat-Fenerbahçe)
Benim ne Fenerbahçe, ne cemaat tartışması içinde bulunmam mümkün değil. Futbol işi başka bir olay, cemaat işi başka bir olay. Cemaat camide kardeşim. Futbolla ne alakası var?


Bir karar çıkmaz
(Silahlı predator)
Seçim öncesi (ABD kongresi) böyle bir karar çıkmaz. Ama silahsızları kiralamak için kovalıyoruz. Silahlıyı Amerika sadece İngiltere’ye, çok zorlanırsa da İsrail’e veriyor.

Kaydırma olabilir
(Bakanlar)
Kongrede şüphesiz ki bazı değişiklikler yapacağız. Bu kongreyle partimiz 2014-2015 seçimlerini yapacak. 3 dönem sıkıntısını yaşamayanların parti yönetiminde yer alması yararlı olur. 3 dönemi tamamlayan bakanların yerel yönetimlere kaydırılması da olur, niye olmasın? Kamuoyu araştırmalarıyla filan bu tür fısıltılar geliyor.

Haberin Devamı

Yunanistan İspanya mı yapacaksın? 

 (Memur maaşlarıyla ilgili) Hiçbir müdahalem söz konusu değil. Memurlara toplu sözleşme hakkını veren parti biziz. Daha ilk toplu sözleşmede memur sendikalarının bu yaklaşımı bizi üzmüştür. Biz millet adına, bu sendikalar sadece kendi menfaatleri adına hareket ediyorlar. Burada 3,5+4 denilmiştir. Nihai neticesi bu demek değildir. Yıl sonu itibariyle tek haneliye 7.5’un altına düşmezse örneğin 1 puan kaldıysa biz ödeyeceğiz. Bakıyorsunuz 7.5-7.5, 10-10,15-15  nereye gidiyorsun kardeşim, bizi Yunanistan mı yapmak, İspanya’nın durumuna mı düşürmek istiyorsunuz?

6 ay kayıp (Rumların AB dönem başkanlığı) Kendi açımızdan kayıp bir 6 ay olarak görüyoruz. Biz özellikle AB komisyonuyla çalışmamıza devam ederiz ama AB dönem başkanı olarak kabul edilen Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile Türkiye olarak asla biraraya gelmeyiz.
Anket sonuçları Elhamdülüllah gayet iyi. Şu anda 3 tane var. 52 var, 54 var, 56 var.

Haberin Devamı


Aradım: Sanal sıkıntı istemiyorum

(Fransa’yla ilişkiler) Seçildiğinden 2 gün sonra kendisini aradım, konuştum. Ben daha farklı olacağına dair mesajı kendisinden aldım. ‘Türkiye-Fransa arasında sanal sıkıntıları yaşamak istemiyorum’ dedim. Kendileri de aynı şeyleri paylaştılar. Bizim ziyaretimiz mi olur, onların ziyareti mi olur bakacağız. Adımları atmamız faydalı olur.”

Doğru bulmadım

(İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in sözleri) Arkadaşlarımın da bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Bu konuda ne kadar konuşursak, gündemde kalmaya devam edecek ve yaralı olanları üzecektir. Olay adli ve idari mercilerdedir. Şu general, bu subay gibi yaklaşımları da doğru bulmuyorum. Olayı ortaya çıkaracak adli ve idari yargıdır. Genelkurmayımız ve Adalet Bakanlığımız takipçisidir. Belgeler gereken makamlara verilmiştir. Süreç devam etmektedir. Terör örgütü her zaman propagandasının yapılmasından hoşlanır. Biz propagandasının yapılmasına el, ayak, dil mi olalım. Olmayalım. Teröre güç kazandırmak gibi bir şey içinde olmayız. Bu konuya nokta koyuyorum.

Haberin Devamı

(Taraf gazetesindeki İdris Naim Şahin ve odun fotoğrafı) Bizim medyamızın geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli.

(Hasip Kaplan’ın ‘emri veren hayvan’ sözü) Siyasetin kalibresi, kalitesi böyle ortaya çıkıyor. TBMM’ye girmiş bir milletin vekili bu lafı kullanıyorsa o millete layık değildir. Çünkü benim milletim buna layık değildir. O kürsünün dokunulmazlığı var diye o kürsüyü o adi emelleriniz için kullanıyorsanız millet ona müsaade etmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!