24 saatte 3 saldırı

Güncelleme Tarihi:

24 saatte 3 saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 09:42

Sağlık çalışanları ve doktorlara yönelik şiddetin önlenmesine yönelik tedbirler tartışılırken bugün de İstanbul ve Kırklareli'den doktorlara yönelik 3 saldırı haberi geldi. İstanbul Kartal'da Acil Yardım İstasyonu’nda görevli 112 doktoru, ambulans önüne parkeden kişileri uyardığı için dövüldü. Kırklareli'nde de 2 doktor muayeneye gelen hasta yakınları tarafından darp edildi.

DOKTORA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİNE SALDIRDILAR

Edinilen bilgiye göre ilk olay dün saat 20.00 sıralarında Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin bahçesindeki acil yardım 112 istasyonu önünde meydana geldi. 112 istasyonunda görevli doktor İsa Bugün istasyonun önündeki ambulanslara ait park yerine park eden otomobil sürücüsünü, ambulansların giriş çıkışını engellediği gerekçesiyle aracını başka bir yere çekmesi konusunda uyardı. Uyarıya sinirlenen şahıslar otomobilden inerek doktoru darp etmeye başladılar. Bu sırada doktoru saldırganların elinden kurtarmak isteyen bir güvenlik görevlisi saldırganlar tarafından darp edildi. Olaydan sonra şahıslar 34 VDM 26 plakalı otomobil ile olay yerinden kaçtılar. Doktor İsa Bugün, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni acil servisinde yapılan ilk müdahalenin ardından Kulak Burun Boğaz servisinde tedavi altına alındı.

DOKTORUN BURNU KIRILDI

Aldığı yaralar nedeniyle konuşmakta zorlanan İsa Bugün, 112 istasyonu önündeki ambulanslara ait park yerine otomobilini yanaştıran şahısları ambulans giriş çıkışını kapattıkları için uyardığını söyleyerek olayı şöyle anlattı: "Ben şahıslara otomobillerini başka yere çekmelerini söylememle birlikte hızla üzerime gelerek bana saldırdılar ve bu hale getirdiler. 10 gün iş göremez raporu aldım. Burnumun 2 yerinde parçalı kırık var."

Ambulans görevlis Hatice Kalaman’da olaya tanık oldu. Kalaman, araçtakilerin şahısların doktoru darp ettiklerini, doktoru tedavi için hastaneye kaldırdıkları ve geri döndüklerinde de aracın gittiğini belirtti. Olayın ardından hastaneye gelerek Bugün’ün bilgisine başvuran polis ekipleri kaçan şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

KENDİLERİNİ UYARAN DOKTORA SALDIRDILAR / WEB TV

KIRKLARELİ'NDE 2 DOKTOR DÖVÜLDÜ

İstanbul'daki şiddet haberinin ardından Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde de 2 doktor, muayeneye gelen kişi ve oğlu tarafından darbedildi.

Edinilen bilgiye göre, Lüleburgaz Devlet Hastanesi acil servisine, yanak şişliği şikayeti ile babası Erol S'yi getiren Levent S, bir süre sonra babasını muayene eden Dr. Aytaç Kenar'la tartışmaya başladı. Daha sonra Levent S, Dr. Kenar'a yumruk attı. Baba Erol S. de yanında bulunan Uzman Dr. Hasan Akbulut'u elinden yaraladı.

Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Erol S. ve oğlu Levent S, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

“SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Lüleburgaz Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Servisine yanak şişliği şikayeti ile başvuran Erol S. ve yanında refakatçi olarak bulunan oğlu Levent S'nin burada Dr. Aytaç Kenar ve Dr. Hasan Akbulut'u darbettiğini söyledi.

Porsuk, “Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Babasının tedavisi için hastaneye uzman doktor çağrılmasını isteyen Levent S, isteğinin yerine getirilmesine rağmen babasıyla birlikte, 2 doktor arkadaşımızı darbetti. Olay sonucu Dr. Kenar, başından yaralanırken, Uzman Dr. Akbulut ise elinden yaralandı. Arkadaşlarımızın gereken tedavileri yapıldıktan sonra biri 7 gün diğer ise 5 gün rapor aldı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!