Faili çok yakın cinayet

Güncelleme Tarihi:

Faili çok yakın cinayet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Samsun, Çarşamba’da köylüler, 13 Mayıs 2002’de, yol kenarında dizlerinin üzerine çökmüş ve tel örgülere yaslanmış erkek cesedi buldu.

8 kurşun ile öldürülen kişinin Mümin Ufuk Bilgin (30) olduğunu tespit edildi. Bilgin’i tanıyan kişilerle birlikte babası Selahattin Bilgin (66), kardeşleri Necaattin Bilgin (47) ve Mustafa Bilgin’in (37) ifadeleri alındı. Ancak katillere ulaşılamadı. Bilgin’in dosyası faili meçhul olarak rafa kaldırıldı.
Emniyet ekip kurdu
Faili meçhul cinayetlerle ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla dosyayı yeniden açtı. İfadeleri inceleyen ekip, jandarma bölgesinde meydana geldiği için o dönemde askerde olan erlerin ifadelerine başvurdu. Bir er olay günü Mümin Ufuk Bilgin’in kardeşlerinin de içinde olduğu bir otomobilin arka koltuğunda yattığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine Bilgin’in babası ve 2 kardeşinin evlerinde arama yapan polis, Necaattin Bilgin’in eşi Fatma Bilgin’in (42) günlüğünü buldu.
Baldız günlüğüne yazdı
Cinayetten 3 yıl sonra günlük tutmaya başlayan Fatma Bilgin’in, cinayeti de yazdığı ortaya çıktı. Fatma Bilgin, cinayeti kayınpederi Selahattin Bilgin’in azmettirmesi sonucu eşi Necaattin Bilgin ile kardeşi Mustafa Bilgin’in işlediğini anlatıyordu. Suçlamaları kabul etmeyen baba ve 2 oğlu gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!