Sizi gelip Polat Alemdar kurtarsın

Güncelleme Tarihi:

Sizi gelip Polat Alemdar kurtarsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2012 00:00

Suriye’de 10 Mart’ta kaçırılan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun, dün, serbest kalmaları için görüşmeleri yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım’la basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Adem Özköse, çatışmaların içinde kalan bir Suriyeli çocuğun belgeselini çekmek için sınırı geçtiklerini belirterek şunları anlattı:  “60’a yakın Esad yanlısı tarafından Fua Köyü yakınlarında kaçırıldık. Yakalanmadık, resmi olmayan güçlerce kaçırıldık. O an çatışmanın ortasında kaldık. Gözlerimizi bağladılar. Ellerimizi kelepçelediler. Bir mahzene indirdiler. Fua Köyü’nde 11 güne yakın farklı evlerde tutulduk. Daha sonra da Suriye yönetimine bizi teslim ettiler. Şam’a götürüldük. Hücrelerde kaldık. 53 gün boyunca yerde yattık. Hamit ile görüşemedik. Hamit’i göremediğim için 11 gün yemek yiyemedim. Kaldığım hücrede, sadece bir demir kapı ve ufacık bir pencere vardı. Bizim çıkmamızda dualar silahlara galip geldi. Hücrede sürekli olduğunuz zaman, ‘Buradan sanki çıkamayacağım’ hissine kapılıyorsunuz. Hiçbir şey bilmiyorduk.

Haberin Devamı

Arapça sorgulandım. Günlerce süren sorguda, ‘Türkiye buraya sınırdan bir koridor açacak ve koridoru açmadan önce belli araştırmalar yapmak için mi gönderdi?’, ‘Ahmet Davutoğlu sizi neden özellikle istedi. Sizin için neden baskı yapıyor?’ diye sordular. ‘Hadi gelsin Polat Alemdar kurtarsın sizi. Sizin bir tane Polat Alemdar’ınız var bizim bin tane’ dediler. Günlerce bizim için eylem yapanlara çok teşekkür ederim. Medyanın bize sahip çıktığını öğrenince de çok mutlu olduk. Bizi içeriden çıkardınız.

SERBEST BIRAKILAN GAZETECİLER İSTANBUL'DA / WEB TV

13 Batılı gazeteci vardı

Cezaevinde 13 Batılı gazeteci vardı. Suriyeli kadınlar ve çocuklar da var. Onların da çıkarılmasını istiyoruz. Türkiye’de kamuoyunun bize sahip çıkması işkence görmemizi engelledi. Askerler bana, ‘Sana işkence yapmak için haber bekliyoruz’ dedi. Savaşta acı çeken çocukların değil de bu süreçten sonra mutluluk yaşayan çocukların belgeselini çekmek için tekrar gitmek istiyoruz.”

Anneme en güzel hediyeyim

Hamit Coşkun ise şöyle konuştu: “Anneme en güzel hediye ben oldum. Özgürlük dünyanın en güzel şeyi. Biz kurtulduk ama özgürlüğü bekleyen çok insan var. Onlar ordayken, yaşadığımız sıkıntıları anlatmayı doğru bulmuyorum.”                       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!