Ankara’yı sarsan şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yı sarsan şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 10:53

Kürt açılımı politikasında kilit konumda görev yapan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik’in, bağlı olduğu açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la yaşadığı görüş ayrılığı nedeniyle istifa mektubunun cebinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Hükümete yakın kaynaklar da, Özçelik’in göreviyle ilgili bir deÄŸiÅŸimin olacağını doÄŸruladılar. Bu kritik göreve gelmeden önce BaÄŸdat Büyükelçisi olarak hizmet veren Özçelik, birçok kez Irak Kürdistan Bölgesel BaÅŸkanı Mesud Barzani ile görüşmüştü. Özçelik ile hükümet arasındaki görüş ayrılığının Kürt açılımında PKK ve BDP’nin muhatap alınıp alınmamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Â

Dışişleri’nin kariyer diplomatlarından olan Özçelik, özellikle Ortadoğu konusunda uzmanlığı ile biliniyor. Özçelik, PKK ile mücadelede  Irak yönetimine yoğun baskısı ile  biliniyor. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Washington’da Başbakan Barack Obama ile yaptığı görüşmede Özçelik’i Irak’ın içişlerine karışmakla suçlamıştı. Özçelik’in kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevinden ayrıldıktan sonra Dışişleri’ne geri dönmesi bekleniyor.

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!