Org. Özel ile 3 saat ‘Suriye hareket planı’

Güncelleme Tarihi:

Org. Özel ile 3 saat ‘Suriye hareket planı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, şimdiye kadar yaptıkları en uzun görüşmede, ateşkesin bozulduğu Suriye konusunda hareket planını masaya yatırdılar.

Özel’in Türkiye’nin Suriye sınırındaki asker durumuyla ilgili brifingi 3 saat sürdü.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in talebi üzerine Başbakanlık Resmi Konutu’nda saat 17.00’de başlayan görüşme, tam 3 saat sürdü. Görüşmenin normalden çok daha uzun sürmesi Ankara’da kulislerin hareketlenmesine ve heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu.

3 gün önce planlanmış

Önceki gün çok kısa süren MGK ile ilgili sorun olabileceği hatta Özel’in istifa edebileceği bile iddia edildi. 28 Şubat döneminin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın da soruşturma çerçevesinde gözaltına alınabileceği ve görüşmede bunun da konuşulduğu iddialar arasında yer aldı. Genelkurmay kaynakları bu iddiaları net bir dille yalanlarken, görüşmenin MGK’dan iki gün önce planlandığı belirtildi. Görüşmenin neden bu kadar uzun sürdüğü Hürriyet’in Başbakanlık kaynaklarından aldığı bilgi ile açığa çıktı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Özel’in en uzun görüşmesinde canlı bomba eylemiyle ateşkesin bozulduğu Suriye ile ilgili Türkiye’nin hareket planı masaya yatırıldı.
İşte o başlıklar

Görüşmede şu başlıklar ele alındı:
- Suriye’de tırmanan gerilim konusunda Türkiye’nin hareket senaryoları.
- Türkiye’nin NATO ve BM üyeliğinden doğan hakları.
- Sınırdaki asker durumu.
- İnsani yardımı karşılama kapasitesi.
- Olursa uluslararası yardımın güvenlik dahil koordinasyonu.
Orgeneral Özel, görüşmenin bir bölümünde de Başbakan Erdoğan’ı PKK’nın sınırdan sızmasına karşı alınan önlemlerle ilgili de bilgilendirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!