Profesör de imzaladı çoban da, ev hanımı da muhtar da...

Güncelleme Tarihi:

Profesör de imzaladı çoban da, ev hanımı da muhtar da...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2012 12:20

Profesörler, çobanlar, avukatlar muhtarlar, ev kadınları imamlar, öğrenciler pilotlar bu notayı 14 bin sivil imzaladı. Bir imza da siz verin!

Haberin Devamı

Türk siviller, sözde Ermeni soykırımı konusunda 97 yıllık sessizliğini bozuyor. Yarın, 24 Nisan’da dünya çapında sözde soykırımı anacak olan Ermenilere karşın, Türk sivilleri de harekete geçecek. Soykırımı tanıyan ülkelerin büyükelçiliklerine siyah çelenk ile şehit diplomatların resimleri ve 14 bin kişinin imzaladığı Sivil Nota bırakılacak. 

Ercüment Kılıç’ın Başkanlığını yaptığı Lobisav, ilk medeni Türk sivil hareketini yarın, sözde Ermeni soykırım gününde, Anıtkabir’e çelenk koyarak başlatıyor. Sözde soykırımın 100. yılına 3 altın yıl kala Ermenilerin oyun ve taktiklerini zeki yöntemlerle bozmayı hedefleyen Lobisav, “Vakit geç değil, hiç değil; yeter ki Türk milleti sayıları ile bize yeteri kadar uzun bir manivela versin. Haydi milyonlara ulaşalım sesimizi dünyaya duyuralım” sloganıyla herkesi bu harekete davet ediyor. 

SİVİL NOTANIN TAM METNİ

Haberin Devamı

14 BİN İMZALI SİVİL NOTA

Lobisav yarın Ankara’da sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkelerin büyükelçilikleri önüne siyah çelenk ve şehit diplomatların resimleriyle birlikte 14 bin imzalı sivil nota bırakacak. Anıtkabir ziyaretinin ardından eylem saat 11.00’de Fransa Büyükelçiliği önüne bırakılacak siyah çelenk ile başlayacak. Bunu Almanya, ABD ve İtalya izleyecek.

NOTA’DA NE VAR?  

/images/100/0x0/55eb4f18f018fbb8f8b8efb9
Büyükelçiliklere bırakılacak sivil notada, “…..Bir başka milletin.. Benim de içinde onurlu yerimi aldığım Türk milletinin tarihini karalamak ve kin tohumlarını ekmekten başka bir işe yaramayacak bu tür girişimlerin aslında çoğu kez,  bir takım guruplarının art niyetli baskılarına direnemeyen ve Ermeni seçmenlerden gelecek finans ve oyların kaygısında olan politikacılar tarafından sergilenmiş olduğunu biliyorum.  Ben bu yaklaşımları mantıksız, adaletsiz, çıkarcı ve bencil olarak nitelendiriyorum.
 
Bu nedenlerle, sözde Ermeni soykırımını ülkenizde kanunlar haline getirerek kabul edilmesine yardımcı olmuş veya sözde Ermeni soykırımı anıtları dikilmesine önayak olmuş veya desteklemiş olan ve şu anda veya geçmişte ülkenizdeki devlet birimlerinde hizmet vermiş tüm kişi ve kurumlarınızı bir sivil Türk insanı olarak, en samimi duygularımla ve derinden protesto ediyorum ve bir Türk olarak size SİVİL BİREY NOTA’mı sunuyorum.

Haberin Devamı

Biliniz ve inanınız ki, Türk insanın kendilerine yöneltilmiş bu son derece aşağılayıcı itham ve iddiaya karşı 97 yıllık sivil sessizliği artık sona ermiştir.  Bugün 13 bin SİVİL, yarın milyonlarla ifade edilecek sayılarla kapınızı tekrar tekrar birbirinden medeni metotlarla çalacağız. ‘Haksızlığa Uğradık’ mesajımızı size tekrar tekrar duyuracağız.  Bizimle yüz yüze konuşmak nezaketini göstermeniz halinde de müteşekkirlik duygularımızı ileteceğiz” cümleleri dikkat çekiyor.

ÜÇ ÜLKEYE TEŞEKKÜR

Saat 11.20’de ise Bulgaristan Büyükelçiliğine gidilecek. Ancak onlara parlamentolarında sözde soykırım kanun tasarısını reddettikleri için ‘teşekkür çelengi’ bırakılacak. Bir diğer teşekkür ise Meksika’ya olacak. Ermeni soykırımını reddettikleri ve de Azerbaycan’da Ermeniler’in yaptığı Hocalı katliamını ‘soykırım’ olarak kabul ettikleri için. Saat 13.10’da yine parlamentosunda tasarıyı reddeden Danimarka’ya teşekkür çelengi bırakılacak.

Haberin Devamı

 Avusturya, Hindistan, Venezuelle, Rusya, Suriye, Vatikan, Gürcistan, Yunanistan, Belçika, Litvanya, İsrail, Hollanda, Arjantin, Lübnan, İngiltere, İrlanda, Polonya, İsviçre, İsveç, İran, Brezilya büyükelçiliklerine de siyah çelenk bırakılacak.

3 ÜLKEYE BU YIL SİYAH ÇELENK YOK

Lobisav, randevu taleplerine yanıt vererek kendileriyle yüz yüze görüşen ve Türk Milleti’nin Sivil Nota’sını elden teslim aldıkları için Slovakya, Kanada ve Avustralya Büyükelçiliklerine, soykırım yasasını kabul etmelerine rağmen bu yıl siyah çelenk bırakmayacak.

YAN GELİP YATMAK YOK!

Lobisav, bugün 14 bin yarın milyonlarca Türk sivilin, ‘haksızlığa uğradık’ mesajlarıyla bu ülkelerin yöneticilerinin ve büyükelçilerinin kapısını tekrar tekrar çalacağını ilan etti. “Bu büyükelçiler artık Türkiye’de yan gelip yatamayacaklar, sadece kokteyllerde boy gösteremeyecekler’ diyen Lobisav yönetimi, “Bırakalım onlar gitsinler başbakanları ile müzakereye” diyor.

Haberin Devamı

LOBİSAV Onur Kurulu’nda kimler var?
Mustafa Seyis, Gürcü Palangası Mevkii Çobanı
Nüzhet Kandemir,Türkiye'nin Emekli ABD Büyükelçisi, Eski DYP Genel Başkan Yardımcısı
Timsal Karabekir, Kazım Karabekir Paşanın Kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Başkanı
Prof. Dr. Ziya Aktaş, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Eski DSP Milletvekili ve Bakan
Dr. Mustafa Ünal, AK Parti Karabük Eski Milletvekili
Gürcan Dağdaş, Eski Bakan ve MHP Kars Eski Milletvekili
Prof. Dr. Türkkaya Ataöv, Tarihçi, Yazar
Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu,TEB Baş Ekonomisti, E. Rekabet Kur . Bşk, ANAP/Turgur Özal Danışm.
Prof. Dr. Ertan Oktay,Doğuş Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fak. Bölüm Başkanı
Prof Dr. Hikmet Pekcan, Hacettepe Üniversitesi
Adnan Karabulut, İşadamı, New Jersey, USA
Kazım Alp Conker,Köy Muhtarı, Manyas, Balıkesir
Prof. Dr. Nur Hersek,Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Prof. Dr. Yalçın Göğüş,Havacilik ve Uzay Mühendisliği Bölümü ODTU Ankara
Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar İstanbul Üniversitesi , Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Ali Fuat Borovalı, Doğuş Üniv. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, Şişli Memorial Hastanesi

Haberin Devamı

Bu harekete destek vermek isteyenler lobisav.org adresinden sivil nota metnine ulaşabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!