Bari ‘utanç davası’ zamana yenilmesin

Güncelleme Tarihi:

Bari ‘utanç davası’ zamana yenilmesin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2012 00:00

Mardin’de, 2002 yılında 13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.’nin davası, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine Mardin 1’inci Ağır Ceza’da 2’nci kez görülüyor. N.Ç.’nin avukatı, dün 7 Haziran’a ertelenen davaya bakan mahkemeden bu tarihte karar çıkmasını umduklarını belirterek, “Aksi halde dava zamanaşımı tehdidiyle karşı karşıya kalabilir” dedi.

Haberin Devamı

KAMUOYUNDA “Utanç Davası” olarak bilinen ve 10 yıldır devam eden N.Ç. davası, Yargıtay’ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye başlandı. Mardin’de, 2002 yılında 13 yaşındayken 24 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.’nin davası, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’nci kez görülüyor. Dünkü duruşmada N.Ç. adına davayı takip eden Mardin İHD Şube Başkanı, avukat Erdal Kuzu katıldılar, tutuklu 5 sanık katılmadı, tutuksuz sanıklardan 19’u hazır bulundu. Daha önceki duruşmalara mazeretsiz katılmayıp ifade vermeyen 19 sanıktan 17’sinin ifade verdiği belirtilirken, ifade vermeyen 1’i kadın 2 sanık hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Duruşma, 21 sanıkla ilgili eksikliklerin giderilmesi için 7 Haziran’a ertelendi.

Temmuz’a kadar zaman var

Duruşmanın ardından açıklama yapan N.Ç.’nin avukatlarından Erdal Kuzu, mahkemenin Yargıtay’ın bozma ilamına karşı aradan 5 ay geçmesine rağmen bir görüş belirtmediğini söyledi. Mahkemenin bütün sanıkların ifadeleri alındıktan sonra Yargıtay ilamına karşı bir karar vereceğine dikkat çeken Kuzu, şöyle konuştu: “İfadeler alındıktan sonra mahkeme ya eski kararında direnecek, ya da yeni bir karar verecek. Şu aşamada ifadesi alınmayan sanıkların ifadesinin alınması için zorla getirilme kararı verildi. 7 Haziran’daki duruşmada karar çıkar diye düşünüyorum. Bu tarihte karar çıkmazsa dava zamanaşımı tehdidiyle karşı karşıya kalabilir. Temmuz ayına kadar karar çıkması gerekiyor. Yargıtay’ın bozma kararı bizi tatmin etmedi. Cezaların artırılarak verilmesini istiyoruz ki en azından kamuoyu vicdanın tatmin edilsin.”

‘Rızası var’ denmişti

Haberin Devamı

10 yıl süren yargılama sonunda 24 sanığa kızın rızası olduğu gerekçesiyle alt sınırdan 5 yıl ceza verildi ve cezaları iyi hal indirimiyle 4 yıl 2 ay ile 4 yıl 10 aya çevrildi. N.Ç.’yi erkeklere pazarlamaktan yargılanan 2 kadına ise 9’ar yıl hapis cezası verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!